Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Oktoberfest vier je in déze Europese steden

20-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
330 keer bekeken
  •  
Oktoberfest
Het grootste bierfestival ter wereld begon ruim tweehonderd jaar geleden in München. Maar het Oktoberfest wordt niet alleen in Duitsland gevierd. Andere Europese steden zijn tegenwoordig ook aangestoken door het Oktoberfest-virus.  
Oktoberfest. Wat vieren we dan eigenlijk? In 1810 vond het allereerste Oktoberfest plaats. Hier werd het huwelijk van koning Louis I van Beieren gevierd. En (natuurlijk) vloeide het bier rijkelijk. Het was blijkbaar zo’n succes, dat deze traditie wel móest blijven bestaan. Nu, twee eeuwen later, is Oktoberfest uitgegroeid tot ’s werelds grootste bierfestival. Elk jaar reist men massaal af naar München. Maar je kunt het bierfeest ook in deze Europese steden vieren:
Oktoberfest2
Parijs
Bij het romantische Parijs denk je niet gauw aan bier zuipen en braadworst vreten. Maar van eind oktober tot begin november gaan in de Franse hoofdstad de remmen los. Oktoberfest France heeft verschillende thema-avonden en er wordt zelfs een Miss Oktoberfest uitgeroepen. Een uitgelegen kans voor classy Fransen (en Nederlanders) om zich een keer ongegeneerd vol te gieten met Duits bier.
Barcelona
Als je nooit genoeg krijgt van de zon, is Barcelona de ideale plek om Oktoberfest te vieren. Hier wordt van 4 tot 15 oktober de Spaanse versie van dit feest gevierd: Fiesta de la Cerveza. En het is gratis! Dit Spaans-Duitse feest heeft zelfs een speciale ‘kidszone’. Terwijl jij je biertje achterover gooit, kun je hier met een gerust hart de kinderen achterlaten. Natuurlijk is alles compleet in stijl van het originele Duitse festijn, maar dan mét zon. 
Manchester
Ook in de Engelse stad Manchester wordt een hommage gebracht aan ’s werelds gezelligste volksfeest. Onder genot van een pretzel en een (paar) liter bier kun je hier losgaan op traditionele Duitse schlagermuziek. Ook leuk: er is een enorme biertuin! En het bier komt vanzelfsprekend rechtstreeks uit Beieren, dé Oktoberfest-regio van Duitsland. 
Stockholm 
Oktoberfest in Stockholm is het grootste Zweedse festival waar een ode wordt gebracht aan alles wat Duits is. Deze vierdaagse fuif gaat natuurlijk gepaard met bier, bier en bier. Wél even je lederhose of dirndl (de vrouwelijke variant) uit de kast trekken. Zonder traditionele klederdracht kom je natuurlijk niet binnen.
Meer festivaltips? Check ook: 3 vette festivals in het buitenland 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.