3 op Reis

Het rustige buureilandje van Bali heeft ons zeer positief verrast

12-04-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1607 keer bekeken
  •  
t-rex bay nusa penida
Een prachtig eiland Bali, maar onontdekt is het zeker niet meer te noemen. De dichtbegroeide jungles van Ubud en het relaxte surfersparadijs Canggu (The Gu, voor ingewijden) mag je niet missen, maar elke andere reiziger vindt dat ook. Daarom raden wij buureilandje Nusa Penida aan!
Onze productieleider Daan is net terug van zijn reis naar de Indonesische eilanden. "Nusa Penida sprong er voor mij uit. Hier is nog amper een smoothie bowl te krijgen en zijn de accommodaties eenvoudig, maar juist dat maakt deze plek, zo dichtbij Bali, bijzonder. Nog maar weinig toeristen hebben de prachtige natuur van dit eiland ontdekt."
Nusa Penida
En deze oase van rust ligt maar een half uurtje varen vanaf Bali. 
Atuh Beach 2 nusa penida
Het onontdekte karakter van Nusa Penida kent ook z'n prijs. De wegen zijn hier slecht. En de steile trappen op bergen en rond uitzichtpunten zijn op z'n zachtst uitgedrukt behoorlijk rolstoel-onvriendelijk. Als je goed ter been bent hoeft dat niet erg te zijn, maar het is wel goed om daar rekening mee te houden als je je reistijd berekent. Bovendien zijn goede schoenen écht nodig. 
Nusa Penida 2
Meest indrukwekkende plek volgens Daan? Klinking Beach oftewel T-Rex Bay. Klinkt enger dan het is. Als je de gammele trappetjes op weg naar het uitzichtpunt niet meetelt. Kijk maar even naar de 'kop' van het eiland, dan snap je waar de naam vandaan komt.
T-rex Bay Nusa Penida
Als je nog meer wilt klimmen en klauteren heb je geluk. Volg de iconische, blauwe trappen richting de Peguyangan waterval. Je zal hier niet echt een waterval aantreffen, maar een watertempel en kleine poeltjes waar je in kan afkoelen. 
Peguyangan waterfall
Andere fantastische stranden? Cristal Bay Beach (eerste foto) is leuk, maar Diamond Beach en Atuh Beach (tweede foto) zijn fantastisch. 
Cristal Bay Beach Nusa Penida
Atuh Beach
Zwemmen met Manta Rays? Tuurlijk. Dat wordt voor je gefixt bij Manta Bay. 
Mantaray rog ray Galápagos
En dít natuurfenomeen heb jij vast nog nooit eerder gezien. Broken Beach gaat je verrassen. 
Broken Beach Nusa Penida
Naar nog een eiland hoppen? Geen probleem, de nog kleinere buureilandjes Nusa Lembongan en Nusa Ceningan voldoen precies aan je chill-behoeften. 
En als je naar Bali gaat, lees dan hier even wat jij kan doen om het eiland te redden
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.