Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Bali: hoe je als reiziger het eiland kan redden

23-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
704 keer bekeken
  •  
bali.jpg
Bali-reizigers opgelet! Je toekomstige reisbestemming wordt namelijk platgewalst. Platgewalst door reizigers die het eiland volgooien met kilo's plastic. Het geneesmiddel? De Refill My Bottle-app. En die kost je om precies te zijn 0,00 euro.
Meer dan vijf miljoen man reist jaarlijks naar af Bali, het paradijs van Indonesië. En elke reiziger verbruikt daar dagelijks zo’n twee liter water. Nou kunnen we met nog meer cijfers gaan gooien, maar het moge duidelijk zijn: het regent plastic op Bali. Het eiland kent misschien wel meer plastic flesjes dan Instagram tags. Zonde.
plasticsoep
Als Bali op je planning staat, zet dan vooral de Refill My Bottle-app op je telefoon. Deze gratis app toont je een kaart met honderden refill stations , waar je je waterflesje gratis of tegen een lage prijs kunt vullen met gefilterd water. De refill stations maken gebruik van Navaza waterfilters, filters die 99% van alle bacteriën uit het water verwijdert. Vanuit Bali is het initiatief doorgetrokken naar de Gili eilanden, Lombok en Java. Maar ook de rest van Azië doet mee. Denk aan Thailand, Vietnam, Cambodja, Maleisië en Myanmar. Niet alleen geeft de app je een duidelijk overzicht van de refill stations, óók biedt deze handige routebeschrijvingen. 

map refill
De app scheelt je dus niet alleen kosten voor extra waterflesjes, óók dring je hiermee het aantal rondzwervende flesjes in rivieren, op straten, in oceanen en alles wat daar tussen in zit terug.
Dus cross je deze zomer nog met een scooter langs de Balinese rijstvelden? Hop dan vooral langs zo'n waterpunt. Want Bali staat er vol mee. En spoor je hostelgenoten of andere reisbuddies aan dit ook te doen, want daar gaat het ecosysteem van Bali blij mee zijn.
De app vind je hier!

Of klik hier om de locaties alvast te zien.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.