Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit zijn de alternatieven voor Bali

21-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7524 keer bekeken
  •  
raja ampat
Bali: het eiland van de mystiek, het avontuur en van ongelooflijk lekker eten. Maar óók het eiland dat helaas overspoeld wordt met toerisme. Liever de drukte vermijden? Ontdek deze 6 ongetemde Indonesische parels dan! 
Lake Toba
Dit gigantische natuurlijke meer ligt in het noorden van Sumatra. Lake Toba is gevormd in de krater van een vulkaan, in een omgeving waar het traditionele Batak volk woont. Het meer is 100 kilometer lang en 30 kilometer wijd. En kijk nou toch... #bureaubladachtergrond-materiaal
lake toba
Raja Ampat
Idyllischer ga je ’t bijna niet krijgen. Deze tropische archipel is een om van te dromen. Raja Ampat bestaat uit meer dan 1500 eilanden, die zijn bedekt met groene jungles, witte stranden en kraakhelder water. Een van de must sees en tegelijkertijd must do’s is duiken bij de Coral Triangle. Wat je hier kunt verwachten? Een kleurenbom aan koraal en aan vissen! Maar ook op het land gaat je netvlies getrakteerd worden. Beloofd.
raja ampat
Pulau Seribu
Pulau Seribu oftewel de Duizendeilanden is een keten van 130 – nope, geen duizend  - eilanden ten noorden van Jakarta. Enkele eilanden zijn ontwikkeld, waarbij snorkel- en duiktrips worden georganiseerd. Tip: een van de beste duikplekken van Indonesië vind je bij Kotok Island. Het water is hier extreem helder en het koraal relatief onbeschadigd. Bovendien hangt er een laidback sfeer op het eiland.
Komodo Island
Dit eiland is het huis van ’s werelds grootste hagedis, de komodovaraan. Hier vind je het Komodo National Park, waar je deze reptiel met eigen ogen kunt spotten. En we kunnen je al verklappen: de omgeving is schi-tte-rend! Denk aan prachtige stranden (waarvan sommige zelfs roze gekleurd zijn), steile kliffen en smalle baaitjes.
komodo
Bangka-Belitung
Deze twee eilanden liggen aan de oostkust van Sumatra en zijn dé place to be om te ontsnappen aan de toeristische hotspots. Opvallend aan het rechtereiland, Belitung, is de Nederlandse koloniale architectuur. Zo vind je hier een oude haven en het eerste literaire museum van Indonesië, het Museum Kata Andrea Hirata. Bangka serveert daarentegen witte stranden, veel groen en alle rust.


bangka
Wakatobi Marine National Park
Het Wakatobi Marine National Park is het derde grootste marinepark van het land. Duikhelden gaan zich hier sowieso niet vervelen. Het park ligt bij een afgelegen locatie, waarbij je dus in alle rust het ecosysteem van de Indonesische wateren kunt bewonderen.

wakatobi
Bekijk ook dit alternatief van Bali dat ons positief heeft verrast.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.