Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Puerto Escondido

Puerto Escondido staat bekend als Mexico’s surfwalhalla. Het strand behoort tot de beste surfplekken ter wereld en ligt verborgen achter de bergen van de staat Oaxaca. Niet voor niks betekent Puerto Escondido ‘verborgen haven’. Het strand is vooral populair onder backpackers, surfers en locals. Een van de drukstbezochte surfstranden van Puerto Escondido is Zicatela Beach, waar regelmatig surfcompetities plaatsvinden. 
Zicatela Beach kent ook wel de bijnaam ‘The Mexican Pipeline’ en trekt surfers van over de hele wereld. Als we de pro’s moeten geloven, is de Pipeline alleen voor doorgewinterde surfers bestemd! Mocht je niet tot deze categorie behoren, plof dan neer bij een van de restaurants aan de kust. Of bezoek Carrizalillo Beach of La Punta, twee ideale spots om te zwemmen en te loungen. Van het nachtleven proeven? Dan wil je toch weer bij Zicatela Beach uithangen.
De waterrat uithangen is leuk, maar soms wil je even geen water meer happen. In de stad zelf is gelukkig ook genoeg te beleven! Ga ’s ochtends bijvoorbeeld de lokale markt op, genaamd de Mercado Benito Juárez. En proef de lekkerste enchilada’s, taco’s en tostada’s.
Op zo’n uurtje rijden van Puerto Escondido liggen de dorpjes Zipolete en Mazunte. Deze dorpen staan bekend als de hippie oorden van de Pacifische Kust. In deze twee slaperige steden kun je jezelf uit de westerse wereld onttrekken. Net zoals Zicatela Beach is Zipolete een populaire surfspot. Maar wees gewaarschuwd, want de stroming in Zipolete is extreem sterk!

Meer tips? Check Kamino Tours!
Eten
Puerto Escondido is niet zomaar een surfstrand met hier en daar wat kleine eettentjes. Nee, het stadje kent meer gastronomische plekken dan je denkt. Duik Fresh Restaurant and Lounge in voor heerlijke seafood. En wil je je energielevel opkrikken na een dag zwemmen bij Playa Carrizallillo? Bezoek dan Espadin Restaurant, waar je naast een maaltijd ook een mooi uitzicht en/of zonsondergang krijgt geserveerd.
Vervoer
Puerto Escondido is een klein uurtje vliegen van Oaxaca. Ook is het goed te doen om naar het surfstand te rijden, mits je geen last hebt van wagenziekte. (Lees: de rit duurt zeven uur en bestaat uit hobbelige wegen).

Mercado Benito Juárez is per colectivo (gedeelde taxi), lokale bus of camionetas (pick-up busje) te bereiken. Maar te voet is de markt ook goed te bereiken!
Goed om te weten
Beste reistijd: Hele jaar
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Mexicaanse Peso
Taal: Spaans

Geraldine sluit haar lange reis door Mexico af op de golven van de Stille Oceaan. Ze is bij Puerto Escondido, waar ze het ene na het andere natuurwonder tegenkomt.
puertoescondido2

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.