Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze 'Insta-famous' viervoeters beklimmen bergen door heel Amerika

05-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
shutterstock_1228989628
Als je denkt dat honden en katten elkaars grootste vijanden zijn, dan heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord van beste vrienden Henry en Baloo. Dit dierlijke duo beklimt berg na berg en met hun 1,2 miljoen volgers op Instagram, kan je ze gerust de 'Kardashians' van de dierenwereld noemen. 
Liefde op het eerste gezicht
Het begon allemaal toen eigenaren (Cynthia en Andre) een hond adopteerden. Voor hen was Henry, een mix van vijf verschillende hondenrassen, liefde op het eerste gezicht. Henry is heel erg energiek en vindt het geweldig om mee te gaan om bergen te beklimmen. Zijn baasjes begonnen foto’s te maken en te plaatsen op het account Henrythecoloradodog . Maar omdat zijn baasjes ook werken, was hij vaak alleen. En dat vond hij vreselijk.
 

Een nieuwe moeder
Henry had een maatje nodig. Twee en een half jaar later kwam Baloo (inderdaad: vernoemd naar de beer uit Jungle Book) om de hoek kijken. Baloo was verstoten door zijn moeder. Maar binnen 24 uur met Henry had hij zijn nieuwe ‘moeder’ alweer gevonden; in de vorm van een hond Henry. Samen reizen ze door Amerika en bezoeken ze staten als Oregon en Utah , maar meestal zijn ze te vinden in de gebergtes van Colorado


Meeliften
Cynthia zette Baloo voor de grap op Henry’s hoofd. Niet wetende dat dit het 'handelsmerk' van de twee huisdieren zou worden. Baloo heeft sindsdien namelijk een luizenleventje en lift mee op Henrys rug. Die daar op zijn beurt weer niet wakker van ligt. Ze zijn inmiddels onafscheidelijk en Baloo gelooft, volgens zijn baasjes, zelfs dat-ie een hond is. 

Nooit meer alleen
Hun populariteit is enorm, er zijn zelfs koelkastmagneten te koop van Henry en Baloo. Andre en Cynthia kunnen zich volledig focussen op reizen, fotografie en de marketing rondom hun kanalen. Ze hebben hun andere banen opgezegd; dus nu hoeft Henry écht nooit meer alleen te zijn. Eind goed, al goed.

Krijg je geen genoeg van dieren op reis? Klik dan hier voor nog een katachtig koppel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.