3 op Reis

Utah

Rondreizen door Utah? Bereid je dan voor op heel veel hoogtepunten! Want met vijf indrukwekkende nationale parken. Een enorme zoutvlakte. Authentieke dorpjes. En de typisch Mormoonse hoofdstad. Gaat deze staat niet snel vervelen. 
Voordat je doorreist naar de hoofdstad Salt Lake City. MOET je een stop maken bij één van die nationale parken: Dead Horse Point State Park. Vanaf Dead Horse Point Overlook heb je een magisch uitzicht over de Colorado River op 600 meter hoogte. En dat wil je niet missen. Nog niet overtuigd? Check het in de video hiernaast!
Salt Lake City is het epicentrum van de Mormonen. Een soort Vaticaanstad. Maar dan in Utah. De beroemde Mormoonse Temple staat in het hart van de stad. Helaas mag je die niet vanbinnen bekijken. Het Tabernacle dan weer wel. Steek vanaf daar de straat over naar Family History Library. De grootste genealogische bibliotheek op aarde! Mensen over de hele wereld komen hier om informatie te zoeken over verre familie. Het Utah State Capitol is ook de moeite waard. Dit regeringsgebouw heeft veel weg van het Capitoolgebouw in Washington DC.
De Bonneville-zoutvlakte is nog zo’n hoogtepunt. Het opgedroogde meer heeft een oppervlakte van maar liefst 260 m2. Dé perfecte plek voor fotografen. Je herkent het waarschijnlijk uit verschillende films. Maar de vlakte staat vooral bekend om het race-evenement Bonneville Speedway. Daar draait alles om het verbreken van snelheidsrecords! Typisch Amerikaans. En vooral super vet om mee te maken.
Wist je dat Salt Lake City ook een chille uitvalsbasis is voor de wintersport? De stad is omringd met zo’n zeven skistations! In 2002 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden. Nu kun je het Utah Olympic Park gratis bezoeken. Bobsleeën, ziplinen of klimmen. Er is altijd wel wat te doen!
Heb je nu ook zo’n zin om naar Utah te gaan? Wij hebben onze trip gepland met Visit Utah en Travel Home.
Eten
Ooit was in Utah een biertje of wijntje bij je maaltijd verboden. Want de mormonen drinken vanuit geloofsovertuigingen geen alcohol. Maar vrees niet. Sinds de wetswijziging in 2009 schieten de brouwerijen en biercafés uit de grond. De stad heeft zelfs een jaarlijks bierfestival!
De beste restaurants van Salt Lake City vind je in de wijk Downtown. Bijna alle internationale keukens zijn hier vertegenwoordigd. Ook vegetariërs en glutenvrije eters komen niets tekort. Valter’s Osteria heeft het beste Italiaanse eten. Het restaurant Red Iguana is bij de inwoners een begrip om de klassieke Mexicaanse gerechten. Voor vis moet je naar Takashi of Market Street Grill. Indiaas vind je bij Bombay House. En bij Log Haven kun je een tafeltje in de bergen krijgen. Meer zin in pizza? Ga dan naar Settebello Pizzeria. Als je snel moet zijn is het barbecue eten van R&R Barbecue altijd goed. Verder zijn Caffe Molise, Ruth’s Diner en Bambara aanraders.
Een typisch ontbijt uit Utah is Navajo Fry Bread. Een soort gefrituurde scone. De lekkerste hebben ze bij Najavo Hogan. Niet het meest sfeervolle eettentje. Maar zeker iets dat je geprobeerd moet hebben!
Vervoer
Vanaf € 870,- heb je een retourtje Salt Lake City vanuit Schiphol. Je kunt ook naar Denver vliegen. En net als Chris de mooie plekken van Utah ontdekken met een Amerikaanse RV. Volg hiervoor de highway i70. De trein is een andere goede optie. De California Zephyr gaat van Chicago naar San Francisco en stopt o.a. in Denver en Salt Lake City. In de stad zelf is de TRAX een chill vervoersmiddel. Deze bovengrondse light rail brengt je al vanaf $5 van uptown naar downtown.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
utah.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.