Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit zijn de geheime stranden van Europa

20-06-2019
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
691 keer bekeken
  •  
nugal beach - Kite_rin

© Foto: Kite_rin / Shutterstock.com

Een gloeiende hete zon op je huid, warm zand tussen je tenen en een helderblauwe oceaan om in af te koelen... Een prachtig strand deel je liever niet met andere zonaanbidders. En dat lijken deze verborgen kustplekken maar al te goed te snappen. Laat je verrassen door de geheime stranden van Europa.  
Butterfly Valley, Turkije
Butterfly Valley
: de naam alleen al wekt genoeg nieuwsgierigheid op en de realiteit stelt gelukkig niet teleur. Het strand ligt Turkije en daar geldt de naam Kelebekler Vadisi. Maar wij houden ’t lekker op Butterfly Valley, want dat klinkt verleidelijker. Ooit waren tientallen verschillende soorten vlinders de enige inwoners van deze vallei, vandaar de naam. De vallei is onderdeel van een beschermd gebied waar niet permanent gebouwd mag worden en daardoor heeft de natuur vrij spel. 
butterflyvalley - NiglayNik

© Foto: NiglayNik / Shutterstock.com

Rodas Beach, Spanje
The Guardian
riep Rodas Beach uit tot allerbeste strand van de wereld. En dat is nogal een uitspraak. Maar door de combinatie van het witte zand, de helderblauwe zee en de serene omgeving willen we dat best geloven. Het strand bevindt zich op de Spaanse Cíes-eilanden , een ideale zomerbestemming om jezelf in rust op te laden. Op deze beschermde eilanden ga je geen hotels en geen verkeer tegenkomen.

Foto: Botond Horvath / Shutterstock.com
Door Botond Horvath3

© Foto: Botond Horvath / Shutterstock.com

Nugal Beach, Kroatië
Dit strand aan de Makarska-rivier is allesbehalve drukbezocht. En dat heeft er deels mee te maken dat Nugal Beach een nudistenstrand is. Verwacht trouwens geen leger van nudisten; ook nudisten moeten extra moeite doen om Nugal Beach te bereiken. Liever niet met de billen bloot? Over het algemeen kijkt niemand raar op als je kleding draagt. Ook de afgelegen locatie zorgt ervoor dat je het strand zowat voor jezelf hebt. Om dit idyllische stukje Kroatië te bereiken, staat je eerst een hike van een half uur te wachten. Maar eenmaal aangekomen, word je verwelkomd door dit verborgen paradijs.
nugal beach - Kite_rin

© Foto: Kite_rin / Shutterstock.com

Saharun Beach, Kroatië
Dit Kroatische strand aan de Adriatische Zee telt enkel witte kiezelstenen en bevindt zich in een gebied met donkergroene dennenbossen. En vooruit: een vuurtoren, want dat staat zo mooi met de omgeving. De zee bij Saharun Beach is intens blauw en doet je eerder geloven dat je je aan de Caribische Zee bevindt. Het water is schoon, kalm en ondiep en de dennenbomen bieden de nodige beschutting. En dat maakt Saharun Beach een perfect strand voor families.
saharun - door xbrchx

© Foto: xbrchx / Shutterstock.com

Perpitch Beach, Engeland
Als een woord je níet doet denken aan Engeland is het wel ‘tropisch’ en alles wat daarbij in de buurt komt. Toch zijn onze westerburen in het bezit van een verrassend warme archipel, genaamd Isles of Scilly. Deze eilandengroep ligt vlak voor de kust van Cornwall, in het zuidwesten van het land. Uitwaaien doe je aan de zanderige kust van Perpitch Beach, beschut van de wind en de golven.
Perpitch Beach - Stephen Rees

© Foto: Stephen Rees / Shutterstock.com

Arrifana Beach, Portugal
Arrifana Beach ligt in een onbedorven stuk Portugal, in een baai omgeven door hoge kliffen. Net zoals de meeste geheime stranden ligt dit strand (gelukkig) redelijk geïsoleerd. Houd er wel rekening mee dat hier een stevige branding heerst. De golven zijn sterk en worden dan ook vooral getrotseerd door surfers. Geen surfliefhebber? Bovenop de kliffen bevinden zich ruïnes van een fort waar je deze traktatie van 'n uitzicht krijgt.
arrifana - Sergio Sergo
Foto: Sergio Sergo / Shutterstock.com
Saleccia Beach, Frankrijk
Dit Franse strand strekt zich uit over een lengte van meer dan één kilometer. Als een van de weinige stranden van Corsica vind je hier een aantal duinen. Het kost je wel een flinke wandeling om het strand te bereiken. Maar eenmaal aangekomen word je opgewacht door een wit strand met een turquoise zee. Deze felblauwe kust ligt ver van de bewoonde wereld en daardoor is het strand nog redelijk onbedorven. Neem wel voldoende zonnecrème mee, want schaduw ga je hier amper vinden. Hetzelfde geldt voor eten; eetgelegenheden kom je hier in de buurt niet tegen.
plage de saleccia - Matteo Gabrieli

© Foto: Matteo Gabrieli / Shutterstock.com

Virgin Island's Creek, Frankrijk
Op het westelijke puntje van Frankrijk vind je Brittanny’s Finistère. Net voor deze kust ligt het goed verborgen Virgin Island's Creek oftewel Île Vierge of the Point, een inham tussen twee kiffen. Het vereist een boottocht om op dit strand te geraken. Maar dat zegt genoeg over de serene charme van de inham. Houd rekening met flinke golven, aangezien de streek Britanny redelijk winderig kan zijn. Deze verborgen kust is dan ook een geliefde plek voor surfers.
virgin island creek
Foto: Andre Quinou / Shutterstock.com
Liever het strand combineren met een energieke stad? Bekijk deze stad-strand combinaties.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.