Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Corsica

Corsica hoort bij Frankrijk, maar is eigenlijk een beetje het zwarte schaap van de familie. Het eiland heeft een eigen taal, eigen muziek en eigenzinnige bewoners. Vroeger was Corsica een oud roversnest en het centrum van heroïnehandel. Het eiland is in veel verschillende handen geweest en tot de dag van vandaag willen veel bewoners niets liever dan onafhankelijk zijn.
Met haar tropische palmen, olijf –en wijngaarden, sinaasappelplantages en prachtige zandstranden is Corsica het beste te vergelijken met een paradijs op aarde. Op het eiland zijn verschillende steden en dorpen die allen hun eigen charme kennen en trekpleisters hebben. Maar de leukste stad is toch wel Ajaccio. Hier kun je naast genieten van de geweldige zandstranden ook een beetje cultuur snuiven maar vooral ook genieten van geweldig eten. Een goddelijke douche onder de San Nicoloa-waterval is ook een absolute must!
Of je nu van zon en strand wilt genieten of op zoek bent naar kneitermooie natuur: op Corsica ben je aan het juiste adres. Wanneer je hier rondscheurt, ontdek je vanzelf de ruige berglandschappen, enorme wijngaarden en kristalwitte zandstranden. Aan afwisselende natuur geen gebrek! Niet voor niets wordt het eiland ook wel  Île de Beauté  genoemd: eiland van de schoonheid. Wist je dat Corsica zelfs een groene woestijn heeft? In het noorden vind je een groot beschermd natuurgebied: Désert des Agriates. Daarnaast vind je hier een van de mooiste stranden van het eiland: Plage de Saleccia. Een duik in het kristalheldere water is dus zeker de moeite waard!
Eten
Corsica is geliefd om haar soepen en visgerechten. Niet zo heel gek, want met zoveel water in de buurt is verse vis er in overvloed! Grote toppers onder de soepen zijn Aziminu en Suppa Corsa soep.
Favoriet onder onze redacteuren is de visspecialist Grazie Mile in Bastia en traditioneel Corsicaans restaurant Altru Versu in Ajaccio. Vooral de garnalen bij deze laatstgenoemde zijn meer dan de moeite waard. Locals gaan massaal voor de snelle pizzapunt in U Tianu en ook dit restaurant is meer dan aan te raden! Lonely Planet heeft dit zelfs uitgeroepen tot de derde leukste activiteit op heel Corsica!
Op Corsica wordt al meer dan zesduizend jaar wijn uit de grond gestampt. Corsicaanse wijnparels zijn Ugni Blanc en Muscat Du Cap Corse, die je overigens in La Tourisme en/of Bar 1er Consul kan buitmaken. Wijn is niet de enige troef van Corsica. Zo bestaat er een heuse Corsica cola! De nacht trotseren? De dansvloer aanvegen kan in L’apocalypse, La Place en in Pub Assunta.
Vervoer
Er zijn meerdere wegen die naar Corsica leiden. Je kan met de ferry vanuit Livorno (Italië) of vanuit Nederland drie uur met het vliegtuig. Op Corsica is een auto een must. En misschien niet de snelste, maar wel de meest charmante manier van reizen is per trein.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
Met dank aan Het Frankrijk Huis.
corsica.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.