Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zuidwest-Engeland

De beste manier om het zuidwesten van Engeland te ontdekken is door middel van een rondreis. Huur een camper of auto en laat je trip beginnen! De route begint in Newquay, gelegen in de Britse streek Cornwall. De stad had tot een aantal jaar geleden een slechte reputatie van vrijgezellenfeesten en zuipende jongeren. Inmiddels is de stad een stuk rustiger geworden door regels die flink zijn aangescherpt. Zin om naar het strand te gaan? Dan ben je hier op de juiste plek. Na een wandeling of dag op het strand, kan je bij Breaks of The Fish House eten met uitzicht op zee.
Op ongeveer 40 minuten door het binnenland rijden ligt het Eden Project. In deze enorme en bolvormige kassen groeit hier het grootste indoor regenwoud ter wereld. Een spectaculaire stop tijdens je roadtrip. De adrenaline junks onder ons kunnen hier met een zipline over het terrein vliegen. Neem ook de tijd om de WEEE man te bewonderen, een bijzonder kunstwerk waardoor je je bewust wordt van verspilling in de Westerse wereld. Het standbeeld is gemaakt van weggegooide, oude apparaten die één Westerling in zijn leven verbruikt.
Vanaf het Eden Project rij je door de mooie omgeving op zoek naar een leuke lokale pub, zoals The Old Smithy Inn. Drink hier een lekkere pint en ervaar de knusheid van een Britse pub. Rij de volgende ochtend over de smalle wegen richting de kust en ontbijt aan zee. Je vindt hier geen gewone zandstranden, maar prachtige rotsachtige kustlijnen met uitzicht op het einde van de wereld.
Vanaf hier rij je naar de oude fabrieksstad Bristol . Deze stad is een cultureel en creatief bolwerk. De wortels van de vader van street art liggen hier: Banksy. Dat merk je goed als je door de stad struint. De wijk Stokes Croft is daarvoor zeker een bezoek waard. Wandel een toffe route door de stad en ontdek zijn werk op de muren. Nergens anders proef je zo de progressie en eigenwijsheid. De inwoners van Bristol zijn trots. Ze hebben zelfs hun eigen munteenheid: de Bristol Pound.
Anderhalf uur rijden vanaf Bristol bezoek je het Stonehenge Summer Solstice Festival. Vier hier de langste dag van het jaar op een bijzondere manier! De stenen van Stonehenge hebben een bijna magische aantrekkingskracht op veel bezoekers. Iedereen komt en kijkt samen naar de opkomende zon. De festivalsfeer is goed te proeven op de camping. “Crazy weird people”, iedereen is welkom. Geniet van de warme sfeer en natuurlijk de prachtig opkomende zon.
Het zuidwesten van Engeland heeft veel te bieden, van rebelse steden tot de prachtige landschappen en een mooie kustlijn.
Vervoer
Vanuit Nederland gaan er geen directe vluchten naar Newquay, maar met een tussenstop ben je er binnen vijf uur. Het handigste is om via Amsterdam te vliegen. Je kan ook vanaf Nederland naar London vliegen en dan met de trein door reizen. Ook raden we je aan een auto of camper te huren. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei & juni
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Britse Pond
Taal: Engels
Zuidwest Engeland

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.