Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Opfrisser nodig? Dompel je onder in deze heerlijke oceaanfilms

26-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
Irina Markova
Al bijna twee weken zijn we wegens belangrijke maatregelen tegen het coronavirus aan huis – en daarmee aan de buis – gekluisterd. Reizen per lucht, over land of over zee zijn even niet mogelijk. Hikers, roadtrippers en andere landrotten zullen het voorlopig met de virtuele avonturen van andere reizigers moeten doen. Maar ook oceaanliefhebbers dienen hun prikkels tijdelijk ergens anders vandaan te halen. Eerder tipten wij onze favoriete reisfilms. Tijd om deze lijst uit te breiden met wat aquatisch beeldmateriaal. 
Fishpeople
Voor velen is de oceaan imponerend of een ver-van-je-bed show. Anderen spenderen van jongs af aan meer tijd in de blauwe wildernis dan aan wal. Deze prachtige documentaire vertelt het verhaal van zes unieke personen wiens leven onlosmakelijk verbonden is met de zee. Van surfer tot visserman, deze karakters beschrijven de levensveranderde kracht van het zoute water.
Chasing Mavericks
Deze surf-klassieker weet je op het randje van je stoel te krijgen. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Amerikaanse Jay Moriarity, die op achtjarige leeftijd van de verdrinkingsdood wordt gered door zijn buurman Frosty Hesson. Frosty leeft voor het surfen, met een doel in het bijzonder: het berijden van de beruchte golf Mavericks in Californië. Hoe hoger, hoe beter. Geïnspireerd door zijn buurman wil ook Jay nog maar één ding. Maar de benodigde training is niet voor iedereen weggelegd.
The Blue Planet
Oke, technisch gezien een serie. Maar de spin-off van Planet Earth, waarin Sir. David Attenborough zijn wonderlijke kijk op de aarde met ons deelt, mag niet aan de lijst ontbreken. Het eerste seizoen van The Blue Planet werd uitgebracht in 2011. Maar sinds 2017 is ook het tweede seizoen te bezichtigen. Jarenlang zette een gigantisch team van wilfdlife-cinematografen en zeebiologen alles op alles om nooit eerder vertoonde oceaan-taferelen vast te leggen. En óf het ze gelukt is. The Blue Planet is een lust voor het oog.
In the Heart of the Sea
Dit historische drama schetst het waargebeurde verhaal waarop het wereldberoemde boek Moby Dick van Amerikaanse schrijver Herman Melville is gebaseerd. Het speelt zich af in negentiende-eeuws Amerika, wanneer de walvisjacht nog in volle gang is. De dappere bemanning van het schip Essex vaart daar waar men nog nooit eerder ging, op zoek naar de reuzen van het water. Het tij keert echter snel in hun nadeel wanneer een gigantisch schepsel roet in het eten gooit…
A Plastic Ocean
Een titel die voor zich spreekt over een onderwerp dat van groot belang is. Iedereen weet inmiddels hoe groot de impact is van plastic vervuiling op de natuur. Maar de documentaire van Australische journalist Craig Leesan doet je toch even door je metalen rietje slikken. A Plastic Ocean neemt je mee naar de veranderende wereld van ons geliefde zeeleven.
Free Willy
Moeten we nog meer zeggen? Deze klassieker volgt de ontwikkeling van een emotionele vriendschapsband tussen de twaalfjarige Jesse en de gevangengenomen orka Willy. Een heerlijke wegkijker waarin je niets liever wil dan dat de weerbarstige en rebelse hoofdfiguren slagen in hun onmogelijke missie.
Inmiddels wel uitgekeken op je woonkamer? Bekijk deze films dan vanuit je zelfgebouwde tentenfort
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.