Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Op reis in de woonkamer: tover je quarantaine-nest om tot tentenfort

24-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3197 keer bekeken
  •  
blanket fort artikel

© Evgeny Atamanenko / Shutterstock.com

Of je nou werkt, studeert of verplicht niets kan doen: de jammerlijke realiteit is dat wij allemaal binnen zitten de komende dagen, weken of maanden. Thuis zitten kan eentonig worden, zeker voor mensen die liever eropuit gaan in het wild. Om de verveling en de kampeerdrang te stillen, hebben wij dé oplossing: het bouwen van een dekenfort. Wij geven een aantal tips voor een geslaagde binnen-bivak. 
Kamperen in huis heb je misschien wel eens gedaan in je jeugd. Maar juist met het coronavirus in het land, kunnen we wel wat comfort en troost gebruiken. Niet alleen haal je op deze manier die momenteel onbereikbare reis in huis, je maakt ook je werkplek een stuk gezelliger. Kruip met je laptop weg in je zelfgemaakte tentenkamp of bouw ‘m om je al bestaande werkstation heen. En ga je de bivakzone weer aftuigen, dan is dat de perfecte tijd om te beginnen aan de grote lenteschoonmaak.
Bouw om je werkplek heen
Niet iedereen heeft niets te doen. Een groot deel van de Nederlanders werkt nu thuis, net als wij. Dit betekent echter niet dat je je kampeerdroom moet laten varen. Bouw je dekenfort daarom om je werkplek heen. Zo creëer je een comfortabele plek om in te werken en maak je bovendien duidelijk dat je social distancing in deze periode héél serieus neemt. 
Drapeer je dekens over (kerst)verlichting
Een dekenfort is niet compleet zonder zwoele belichting. Haal je kerstverlichting weer van zolder en geef zo je indoor tent meer sfeer. Het mooiste: die lichtsnoeren dienen niet alleen ter decoratie, maar zijn ook perfect te gebruiken als steunpunt voor je dak.
Benut alle dekens
Heb je een tekort aan king-size lakens? Geen probleem. Met een grote verzameling aan kleine dekens kom je heel ver. Gebruik genoeg knijpers en veiligheidsspelden om de boel aan elkaar te bevestigen. Zo kan je ook zonder grote lappen stof een groot tentenkamp bouwen.
dekenfort artikel

© LightField Studios / Shutterstock.com

Wees creatief
Alleen met genoeg creativiteit en verbeelding bereik je het perfecte kampeerterrein. Die hoge lamp? Dat wordt het hoogste bevestigingspunt. Een boekenkast? Dit wordt je muur. Je tv? Incorporeer die in je fort en creëer zo je eigen kampeer-bioscoop. Planten in huis? Omring je tent met groen. Nu kampeer je in een privéjungle. Kijk eens met een nieuwe blik naar je inboedel. En verbaas jezelf over hoeveel spullen een nieuwe functie kunnen krijgen in je zelfontworpen kampeerzone.
Verzamel alle zachte dingen in huis
Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: verzamel alle zachte dingen in je huis. Naast muren en een plafond is het van het hoogste belang dat je een zachte ondergrond hebt om in weg te zakken. Matrassen, luchtbedden, stoel- of bankkussens, knuffels: alles verdient een plek in jouw quarantainetent. 
Filminspiratie nodig voor in je tent? Wij tippen onze favoriete reisfilms. 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.