Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Verken de Faeröer-eilanden door de ogen van een lokale bewoner

18-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
254 keer bekeken
  •  
Faeröer eilanden

© Galyna Andrushko / Shutterstock.com

Dat virtueel reizen de afgelopen tijd een enorme zet heeft gekregen is duidelijk. Stedennatuurwonderen en musea, tegenwoordig kan je ze allemaal met één klik bezoeken. Toch doet de organisatie Visit Faroe Islands er zelfs voor de doorgewinterde schermreiziger een flink schepje bovenop. 
“Net als de rest van de wereld zijn ook wij geraakt door het coronavirus”, schrijft de toeristenorganisatie van de Faeröer eilanden. “We verzoeken reizigers dan ook vriendelijk om het bezoeken van onze eilanden tot nader order uit te stellen." Maar omdat toeristen wegblijven, heeft de organisatie flink wat extra tijd te besteden. Daarom kwamen ze op een idee. Wat als men overal ter wereld de eilanden door de ogen van een lokale bewoner kan verkennen? Of nog beter: wat als deze virtuele reizigers de bewegingen van hun lokale gids in realtime kunnen controleren? 
Afstandsbediening
Een paar weken later wordt het plan werkelijkheid. Het project Remote Tourism is een feit. Remote, want het gaat om toerisme op afstand. Maar deze term kan nog veel letterlijker worden genomen. Het project laat virtuele reizigers gebruikmaken van een afstandsbediening waarmee ze, dankzij vrijwilligers met een camera, alle hoeken van de eilanden kunnen verkennen. Ja je begrijpt het goed. Deze welwillende helden lopen dus in elke richting die jij ze opstuurt. 
Net als in een echt computerspel neem je de prachtige landschappen in je op alsof je ter plaatse bent. Een eilander exploreert de eilanden te voet, te paard of zelfs per helikopter – die jij dus kan bedienen. Zolang je je Faeröerse marionet uit de gevarenzone houdt is geen route ze te gek. Je kan ze zelfs hier en daar een willekeurig sprongetje laten maken. Toch een leuk detail.
Faeröer eilanden

© 1tomm / Shutterstock.com

Gaaf! Hoe doe ik mee?
Het volgende spel begint komende woensdagavond. Check de afteller voor het exacte tijdstip. Tijdens de game is Visit Faroe Islands online aanwezig om vragen te beantwoorden. Wees er dus op tijd bij en geniet van schitterende uitzichten op ruige bergketens, kletterende watervallen en steile grashellingen. “We hopen dat het bezoeken van onze eilanden door de ogen en lichamen van de lokale bevolking de geïsoleerde reiziger wat vreugde kan brengen. En dat we hen natuurlijk snel weer persoonlijk kunnen verwelkomen.”
Jezelf toch in werkelijkheid laten omringen door groen? Maak dan een wandeling door deze botanische tuinen in Nederland
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.