3 op Reis

Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden is een afgelegen eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het is een autonoom onderdeel van Denemarken en ligt tussen Schotland, Noorwegen en IJsland. Het is een prachtige bestemming, maar enige voorbereiding is wel noodzakelijk. Het is namelijk een bijzonder uitgestrekte bestemming en het weer is onvoorspelbaar. Toch is het een prachtige bestemming!
Veel van de eilanden zijn verbonden door middel van bruggen en tunnels. De Faeröer-eilanden zijn erg geschikt voor een buitenvakantie. Als je van wandelen en natuur houdt zit je hier goed. De kleur die je het meeste zal zien tijdens je verblijf hier? Groen! Alles hier is groen, van het gras tot aan de ruige heuvels. De eilanden staan bekend om de walvsissenjacht die hier nog wordt gehouden.
Eten
Het eten op de Faeröer eilanden is niet goedkoop. Dit komt omdat alle levensmiddelen geïmporteerd worden per vliegtuig. Een typisch Faeröers bordje bestaat vooral uit veel vlees, schapenvlees welteverstaan. In zo’n avontuurlijk gebied is een calorierijke maaltijd gewenst. Evenals een lekkere sandwich, soepje, salade of vette hap. Die scoor je onder andere bij: Borokrókur, Café Klingran, Kafe Kaspar, City, Mica, Kaffihúsio en Smyrubreyosbúoin.
Voor het avondeten heb je de keuze uit de traditionele Faeröerse keuken in de restaurants: Aarstova, Fjoroukrógvin, Glasstovan, Restaurant Elisabeth en Restaurant Hafnia. Meer zin in Italiaans? Schuif dan aan bij Carello of Toscana. 
Grote discotheken vind je hier niet. Toch kan je je hier in de avonduren prima vermaken. Organiseer een mini-kroegentocht en combineer het met een avondwandeling langs de verlaten landschappen. Ga voor bijvoorbeeld naar Kafe Kaspar, Bryggjan, Café Stóra Pakkhús en Cleopatra.
Vervoer
De eilandengroep ligt vrij geïsoleerd, midden in de Noord-Atlantische Oceaan. Toch zijn de eilanden vrij goed bereikbaar. Er gaan vliegtuigen vanaf Denemarken, IJsland, Schotland en Noorwegen. De snelste manier van reizen is het vliegtuig pakken naar Kopenhagen en vanaf daar doorvliegen naar de Faeröer eilanden.
Tussen de eilanden zijn er veerdiensten. Je kan ook een auto of fiets huren om je over het eiland te verplaatsen. uren.
Goed om te weten
Beste reistijd: April t/m oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Deense Kroon
Taal: Deens
Faeröer eilanden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.