3 op Reis

De meest oogverblindende warmwaterbronnen ter wereld

24-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
945 keer bekeken
  •  
waterbron_fotoverhaal
Warmwaterbronnen worden veroorzaakt door bloedheet water dat dwars door de aardkorst heen borrelt. Deze prachtige poelen met water worden geothermisch verwarmd, dat houdt in: opgewarmd door de aarde zelf. Deze zeven natuurlijke bubbelbaden móet je gezien hebben! 
Pamukkale, Turkije 

Deze prachtige opeenstapeling van kalksteen is ontstaan door het sterk kalkhoudende water. Pamukkale, de naam van dit natuurfenomeen, betekent ‘kasteel van katoen’. Het lijkt ons dan ook een goede bijnaam voor dit hagelwitte natuurfenomeen. 
Pamukkale Turkije
Mammoth Hot Springs, Verenigde Staten

De Mammoth Hot Springs in Yellowstone zijn een verzameling hele indrukwekkende warmwaterbronnen met een hele bijzondere oranje gloed. Deze kleur wordt veroorzaakt door verschillende soorten bacteriën. In Yellowstone vind je overigens ook de wereldberoemde warmwaterbron  Grand Prismatic Spring . Wow!
Mammoth Hot Springs VS
Blue Lagoon, IJsland

Het lichtblauwe water van dit IJslandse bad, dat midden in het hart van een lavaveld ligt, zit tjokvol mineralen en staat bekend om z’n helende werking. Het water kan maar liefst 40 graden Celsius worden en is een erg populaire bestemming onder toeristen.  
blue lagoon ijsland
Terme di Saturnia, Italië

Dit zwembad in ’t wild is gelegen boven een vulkanische krater in Toscane die het warme water direct in ‘t hart van deze thermen pompt.  Doordat Terme di Saturnia boven deze krater ligt, is hier wel een zwavellucht aanwezig. Maar zet je reukzintuig uit, dan is het een waar genot!
terme di saturnia3
Jigokudani Monkey Park, Japan

Mensen zijn niet de enige die willen genieten van een warm bad. In het Japanse Jigokudani Monkey Park in Nagano komen aapjes in de winter samen om te relaxen in deze hot springs Erg bijzonder, want dit gebeurt nergens anders ter wereld!
Nagano Japan aapjes
Champagne Pool, Nieuw-Zeeland

Dit kleurrijke natuurfenomeen is onderdeel van een groot geothermisch gebied in Nieuw-Zeeland: het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Een enorm warmwaterbronparadijs! En nee helaas, ook al doet de naam het vermoeden, er stroomt geen brut champagne, maar mineraalrijk water door Champagne Pool.
Champagne Pool Nieuw-Zeeland
Huanglong National Park, China 
Deze wonderschone vallei in China wordt ook wel het ‘Fairy Land on Earth’ genoemd. Het is zó mooi, dat het een waar paradijs voor feeën zou zijn. Helaas kun je hier niet in zwemmen, maar misschien spot je ’s nachts wel een paar mystieke wezens die hier een duik nemen...
Huanglong
Verder wegdromen? Bekijk dan vooral deze waanzinnig mooie dronebeelden van Europa!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.