Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Yellowstone

Yellowstone National Park is het oudste nationale park van de Verenigde Staten en staat bekend om de indrukwekkende geisers, de waanzinnig mooie hot springs en de grote mengelmoes aan dieren. Het meest iconische natuurwonder van het park? Dat is sowieso de Grand Prismatic Spring, een van de meest gefotografeerde bronnen ter wereld. De combinatie van het intens blauwe water en de heldere oranje tinten zorgen voor een adembenemend mooi contrast. Interessant detail: de kleuren veranderen van tint als de zonnestralen erop vallen. De krater dankt deze bijzondere kleurencombinatie aan de grote verscheidenheid aan bacteriën in het water, ook wel thermofielen genoemd. 

Goed om te weten: vanaf de grond is de waterbron soms minder goed zichtbaar door de waterdamp. De temperatuur van de hot spring tikt namelijk een temperatuur van 85°C aan. Vooral ’s winters is de kans op deze stoomwolken groot.
Wil je het ultieme zicht op de waterbron? Met een helikoptervlucht droom je gegarandeerd compleet weg.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
yellowstone.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.