3 op Reis

Namibië

De meeste Nederlanders die naar het zuiden van Afrika afreizen komen terecht in (logisch) Zuid-Afrika. Waar wij dus ook heel erg fan van zijn. Maar minstens net zo vet om te bezoeken is buurland Namibië. Met gigantische woestijnen, een prachtige kustlijn en ook nog eens geweldige natuurparken is dit een bestemming voor de echte avonturier!
Zo is er de Sossusvlei. Een walhalla voor de landschapliefhebber. En als je geluk heb zie je ook nog wat wilde voorbij komen. Maar geen leeuwen, luipaarden of olifanten. Daarvoor moet je in Etosha National Park zijn. Hier vind je al het wild in overvloed en help je met je bezoek aan het behoud van dit geweldige park. Het is wel handig om een goede gids te hebben als je alle natuurgebieden gaat bezoeken! 

Voor degene die iets minder naar avontuur op zoek zijn, zijn er ook genoeg plekjes in Namibië. Zoals Swakopmund waar duizenden Duitsers lekker gepensioneerd zijn. Oké, klinkt misschien suf. Is het ook wel een beetje, maar wel heel relaxt als je fijn wilt chillen in de zon! 
Eten
Het is misschien niet heel verrassend, maar in Namibië is het vooral vlees wat de klok slaat. En dan ook nog eens wild vlees. Kudu, antilope, eland, eigenlijk alles kan je op je bord krijgen. Wel bij de juiste restaurants gaan want dan weet je dat het vlees eerlijk is verkregen en niet illegaal is geschoten!
De locals zeggen: "Je bent niet in Namibië geweest als je niet in Joe's Beer House bent geweest." Zijn wij het stiekem wel mee eens! En nog een fijn restaurantje is deze Italiaan . Dat is dus allebei in de hoofdstad Windhoek. 
In Swakopmund zitten ook een paar hele leuke plekjes. Zo raden wij aan om te gaan lunchen bij Village Café ! In de avonduurtjes kan je terecht bij het Swakopmund Brauhaus . Lekker aan de wienerschnitzelfs, bradwurst en Duitse bieren. Wel een echte must see! Maar qua eten is onze favoriet The Tug ! Een geweldig vlees/vis restaurant met een nog beter uitzicht!
Vervoer
Vanaf Amsterdam kan je rechtstreek naar Windhoek vliegen voor zo'n €1300,-. Met een overstap in Johannesburg of Londen kan ook, maar veel goedkoper ben je dan niet uit. De reis duurt zo'n 11u. Als je direct vliegt dus!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Namibisch dollar
Taal: Engels
namibie.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.