Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Adembenemende beelden: kajak tussen gletsjers op knalblauw water

27-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
221 keer bekeken
  •  
Kayak glacier canada
Begrijp ons niet verkeerd. Kajakken is leuk, maar kajakken op die laffe riviertjes in Nederland hebben we nou wel gezien. Tijd voor een volgende stap dus: peddelen tussen de spierwitte gletsjers van Canada. 
Als het ijs van de gletsjers van de Coast Mountains van het Canadese Brits-Columbia begint te smelten, is het tijd om je kajak uit de kast te halen. Het smeltwater vormt namelijk een surrealistisch blauwe rivier. 
Helaas (en gelukkig) is deze plek niet zo gemakkelijk te bereiken. Helaas, omdat de afgelegen plek alleen per helikopter te bereiken is en daar hangt een prijskaartje aan van vijfduizend piek voor vier personen. Gelukkig, omdat die afgelegen plek daardoor wel afgelegen blijft. Je kajakt daar echt in serene stilte tussen de wilde dieren in plaats van tussen duizenden luidruchtige families. 
De tours worden gegeven van juni tot en met oktober. Maar juni, wanneer het ijs net begint te smelten, is de beste tijd om die kraakheldere knalblauwe waterkleur met je eigen ogen te aanschouwen. Daarna is de omgeving nog steeds prachtig, maar zal het ijs steeds verder smelten en het water zijn normale kleur weer terug krijgen. Alhoewel de meren in Noord-Canada onder de juiste zonnige omstandigheden nog steeds een bijzondere turquoise gloed kunnen krijgen.  
Een nadeel van kajakken in juni, is dat het ijs op sommige plekken nog niet helemaal gesmolten is. Dit kan het peddelen lastig maken en soms zal je misschien een stukje moeten banjeren door de sneeuw. Gelukkig word je altijd begeleid door een gids. 
Alternatieven met een iets minder luxueus prijskaartje zijn er ook. Je kan bijvoorbeeld kajakken over de eveneens wonderschone Glacier Lake, Emerald Lake of Moraine Lake in Canada. Of als je toch buiten het gebaande pad wil gaan, is Alaska misschien iets voor jou. Ook daar worden met regelmaat bijzondere gletsjertours gegeven per kajak. 
En als je gaat kajakken in Alaska, maak dan niet deze onoriginele foto. (Of lekker wel joh, moet jij weten.)
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.