Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze Amerikaanse national parks kende jij nog niet

19-06-2019
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Lassen Volcanic National Park Door Zack Frank 2

© Foto: Zack Frank / Shutterstock.com

De Verenigde Staten is een groot land, waardoor er elke paar kilometer nieuwe landschappen ontstaan. Voor de natuurliefhebber dus de ideale plek om door de tientallen nationale parken die het land rijk is te cruisen. Maar omdat je Yosemite of Yellowstone waarschijnlijk al kent, noemen we nu alle National Parks die wel wat extra aandacht verdienen. 
Dit zijn een paar van de minst populaire Amerikaanse National Parks. Maar dat geringe bezoekersaantal ligt niet aan de schoonheid van de natuurgebieden. Integendeel, vaker heeft het te maken met de ongerepte wildernis binnen het park. Alleen de ervaren avonturier durft van de gebaande paden te treden. In het geval van deze parken betekent dat dat er soms helemaal geen gebaande paden zijn. Geen faciliteiten, geen richtingaanwijzers; gewoon jij en de natuur.
Gates of the Arctic National Park
Dit National Park in Alaska ligt in de Arctische cirkel en betreft een gebied groter dan België . Onderweg kan je wolven, beren en elanden tegenkomen. Er zijn geen faciliteiten aanwezig in het park, dus je bent echt volledig op jezelf aangewezen. Dat houdt in dat je geen telefoonreceptie hebt en je ook in het geval van ziekte voor jezelf moet kunnen zorgen. Voor de onervaren hikers is het verstandiger om met een organisatie op dagtrip te gaan.
Gates Arctic National Park Door R. Vickers

© Foto: R. Vickers / Shutterstock.com

Foto: George Gardner / Shutterstock.com
Gates Arctic National Park Door George Gardner
Van november tot en met maart is het hier zo'n -30 tot -45 graden Celsius. Dus we raden je aan in die periode níet te gaan, tenzij je Bear Grylls heet. Na maart komen er mensen naar het park om te hondensleeën. In juni komen er backpackers, rafters en kajakkers naar Gates of the Arctic National Park. Het lukt ervaren hikers meestal om maximaal 8 kilometer per dag te lopen, aangezien het landschap zo ruig is. Dat geven de parkbeheerders aan. Houd daar rekening mee. 
Foto: 375Ultamag / Shutterstock.com
Gates Arctic National Park Door 375Ultramag
Foto: George Gardner / Shutterstock.com
Gates Arctic National Park Door George Gardner 2
Kobuk Valley National Park
Nog zo'n Alaskaans, onontdekt prachtplaatje is Kobuk Valley National Park. Dit park staat vooral bekend om z'n immens grote zandduinen. Ook de migratie van 250.000 rendieren is elke lente en herfst weer een spektakel. Vergelijkbaar met de Gates of the Arctic zijn er geen paden of faciliteiten in het park.       
Redwood National Park
Een park van de superlatieven. Het is namelijk naast een van de oudste regenwouden ter wereld, ook de plek van de hoogste bomen op aarde. Dit zijn sequioa's ofwel kustmammoetbomen van meer dan honderd meter hoog. Maar zoals het park zelf met koeienletters op hun website heeft staan is dit nationale park 'so much more than the tallest trees'. Je vindt hier prairies, eikenbossen, woeste rivieren en een ruige kustlijn van 60 kilometer. Je kan er zeeleeuwen of uilen spotten. En het Amerikaanse symbool, de adelaar, maakt als je geluk hebt zijn opwachting. Met vier 'ontwikkelde' kampeerplekken en zeven backcountry  wildkampeerplaatsen is er voor de gemiddelde kampeerder én voor de survivaller plek in dit unieke stuk Noord-Californië. 
Redwood National Park Door Zack Frank

© Foto: Zack Frank / Shutterstock.com

Foto: Sam Strickler / Shutterstock.com
Redwood National Park Door Sam Strickler
Lassen Volcanic National Park
De naam verraadt het al: dit Californische nationale park is het thuis van een vulkaan. Mede daarom is er een divers, uniek landschap ontstaan rondom Lassen Peak. Maak je klaar voor kraters, meren, zwavel-openingen, lavarotsen en kloven. De actieve kegelvulkaan is meer dan 3000 meter hoog en is te beklimmen!
Lassen Volcanic National Park Door Zack Frank 2

© Foto: Zack Frank / Shutterstock.com

Lassen Volcanic National Park Door Zack Frank

© Foto: Zack Frank / Shutterstock.com

Foto: Pierre Leclerc / Shutterstock.com
Lassen Volcanic National Park Door Pierre Leclerc
Big Bend National Park
In Texas , vlakbij de grens met Mexico , vind je Big Bend. Een park dat eveneens te groot is om in één dag te bekijken. Verschillende soorten bezoekers komen naar dit park. Als je weinig tijd hebt of niet zo'n wandelaar bent zijn er scenic drives. Dat zijn autowegen die je langs de mooiste uitzichtpunten brengen. Maar liever kampeer je natuurlijk in het park of raft je over de rivier Rio Grande. De echte avonturiers gaan naar de onontdekte backcountry , waar je volledig op jezelf aangewezen bent. Je paard mag ook mee de wildernis in. 
Big Bend National Park door Zack Frank

© Foto: Zack Frank / Shutterstock.com

Foto: Jordaneil / Shutterstock.com
Big Bend National Park Door jordaneil
Voyageurs National Park
Hét park voor de watersporters. En sport is dan een ruim begrip, want ook relaxed bootje varen valt hieronder. Voyageurs ligt tegen de grens met Canada in Minnesota en bestaat voor veertig procent uit water. Je kan op verschillende plekken in het park kamperen, maar het dichtst bij het water slaap je op je gehuurde woonboot. 
Voyageurs National Park door Blue Barron Photo2

© Foto: Blue Barron Photo / Shutterstock.com

Voyageurs National Park door Blue Barron Photo

© Foto: Blue Barron Photo / Shutterstock.com

Kan je geen genoeg krijgen van de Amerikaanse natuur? Dan is dit de ideale roadtrip door de Verenigde Staten voor jou. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.