Zembla

Vermogensbeheerder Kempen stopt met investeringen in tabak

24-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP roken
Vermogensbeheerder Kempen staakt investeringen in tabak. De investeerder volgt daarmee het voorbeeld van onder meer branchegenoot Robeco en pensioenfonds ABP die eerder al beloofde hun investeringen in rookwaren en de sigarettenbranche af te bouwen.

"Wij willen bijdragen aan positieve veranderingen en het uitsluiten van tabak in onze eigen fondsen is een stap in de goede richting",  aldus Lars Dijkstra , CIO van Kempen.
Pensioenfonds ABP stopt met beleggen in kernwapens en tabak
Minister Tabak foto
Negatieve impact
De investeerder zegt dat de negatieve impact van tabak op mensen en de maatschappij groot is. " Internationale standaarden onderschrijven dit", stelt Narina Mnatsakanian van Kempen. "Het is niet mogelijk om als betrokken aandeelhouder tabaksproducenten te bewegen om fundamenteel te veranderen."
Eind december moeten alle Kempenfondsen 'tabaksvrij' zijn. Volgens een woordvoerder is de huidige investering in tabak door Kempenfondsen bescheiden.

Bron: ANP

Volg ZEMBLA ook op LinkedIn

Meer over:

minister van tabak,
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.