Zembla

Straf voor moeder van overleden Sharleyne definitief

28-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2626 keer bekeken
  •  
Sharleyne hoger beroep ANP

De veroordeling van Hélène J. voor doodslag op haar 8-jarige dochtertje Sharleyne blijft in stand. Dit heeft de Hoge Raad dinsdag beslist. 

De moeder van Sharleyne is anderhalf jaar geleden in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 9 jaar en 9 maanden voor doodslag op haar dochter. 

Val van flat in Hoogeveen

De achtjarige Sharleyne viel in juni 2015 van haar flat in Hoogeveen. Ze overleefde de val niet. Het gezin was al jaren bekend bij de (jeugd)hulpverlening. Zembla maakte daarover de uitzending 'De zaak Sharleyne'.

Volgens het hof is bewezen dat Hélène J. haar dochter van de flat heeft “doen of laten vallen.” J. heeft betrokkenheid bij de dood van Sharleyne altijd ontkend en ging tegen de uitspraak van het hof in cassatie bij de Hoge Raad. 

De Hoge Raad beoordeelt of lagere rechters het recht juist hebben toegepast. Dit heeft het hof in Leeuwarden gedaan, aldus de Hoge Raad. De zaak hoeft daarom niet te worden overgedaan.

Advocaat Sébas Diekstra reageert op de uitspraak: “Voor de vader van Sharleyne is dit het einde van een lange en slopende weg naar gerechtigheid voor zijn dochter. Zonder zijn onvermoeibare inspanningen, maar ook die van zijn partner, was de zaak nooit voor de strafrechter gekomen.”

Kijk de uitzending ‘De zaak Sharleyne’:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.