Zembla

Revalidatie-instelling Ciran officieel failliet verklaard

25-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
735 keer bekeken
  •  
Ciran
De omstreden zorginstelling Ciran in Venlo is nu echt failliet verklaard. Dat meldt RTL Z. In december was al duidelijk dat een faillissement onafwendbaar was voor de revalidatiezorginstelling.
Meerdere aan zorginstelling Ciran gelieerde bedrijven waren toen al failliet verklaard waardoor Ciran zelf eigenlijk ook failliet was. Vorige week vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Uit stukken in handen van RTL Z blijkt dat het nu officieel failliet is. Interim-topman Peter de Kubber van Ciran bevestigt het faillissement, maar wil geen toelichting geven. Een externe woordvoerder van het bedrijf zei eerder het op het faillissement te wijten aan de uitzending van Zembla van vorig jaar. 
Zembla  onthulde in maart  2017 onder meer dat Ciran te veel geld declareerde bij de verzekeraar en klachten van patiënten opklopte, zodat het bedrijf vooral behandelingen kon geven waarbij ze een hoger bedrag kon declareren. Drie verzekeraars vermoeden fraude en weigeren al maanden door Ciran verleende zorg uit te betalen. Zembla  meldde eind oktobe r dat Ciran daardoor miljoenen misloopt en de instelling in financieel zwaar weer zit.
Beter worden van ziek zijn
Kijk de uitzending over Ciran terug: 'Beter worden van ziek zijn'
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.