Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Onderzoek naar handelen college Barneveld in ‘vuile grondaffaire’

12-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vink 08
Een onafhankelijke commissie gaat onderzoek doen naar de zandaffaire in de gemeente Barneveld. Dat concludeert de gemeenteraad donderdag.
Het functioneren van het college, de gemeentelijke organisatie en de gemeenteraad in de ‘vuile grondaffaire’ worden onderzocht, meldt Omroep Gelderland . Ook wordt er gekeken naar de nauwe samenwerking tussen de gemeente en afvalverwerker Vink. De raad ging donderdagavond in debat over de kwestie van de vervuilde grond van afvalverwerker Vink uit Barneveld.
Lees ook: "Onderzoek bevestigt: toegepaste grond van Vink in Barneveld is vervuild"
Niet toegepast
Eind maart bevestigde het onderzoek van Royal HaskoningDHV dat afvalverwerker Vink vervuilde grond heeft gestort in woonwijken in Barneveld. Volgens de onderzoekers had de grond niet toegepast mogen worden in een woonwijk.
Herkomst van de grond
Wethouder van Barneveld, Aart de Kruif, gaat nog verder onderzoek doen naar de herkomst van de grond. De vuile grondaffaire heeft de gemeente Barneveld inmiddels 345.000 euro gekost en de gemeente probeert de schade op Vink te verhalen.
De voorzitter van de onderzoekscommissie is Bas Eenhoorn, waarnemend burgemeester van de gemeente Amstelveen.

Volg ZEMBLA op Instagram
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.