Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

OM gaat in hoger beroep in zaak Sharleyne

10-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Rechtbank Assen Sharleyne ANP
Het Openbaar Ministerie  gaat in hoger beroep in de zaak Sharleyne. "Het OM is van mening dat er voldoende wettig en overtuigend bewijs is om tot een veroordeling te komen van de verdachte", zo schrijft ze in een persverklaring. 
De moeder van Sharleyne werd gisteren door de rechtbank in Assen vrijgesproken , omdat de rechter oordeelde dat het bewijs in de zaak niet overtuigend genoeg was. Het Openbaar Ministerie ziet dat anders en zegt in de verklaring:
"Tijdens de strafzitting heeft de officier van justitie uitvoerig uiteengezet waaruit blijkt dat er voldoende bewijs is om tot een veroordeling te komen. De rechtbank is in het vonnis op veel van die punten niet ingegaan. De verdachte is vrijgesproken van doodslag op haar dochter wegens onvoldoende wettig bewijs."
Justitie had tien jaar cel geëist tegen de 38-jarige moeder  Hélène J.  Volgens de officier van justitie heeft J. eerst haar dochter verwurgd en daarna, terwijl Sharleyne nog leefde, haar over de reling vanaf de tiende verdieping naar beneden gegooid. Waardoor Sharleyne uiteindelijk is overleden.
Moeder vrijgesproken van doden achtjarige Sharleyne
Vader gelooft nog steeds in een goede afloop
De vrijspraak kwam voor de vader van Sharleyne, Victor Remouchamps, maandag als een verrassing. "Je houdt het in je achterhoofd om jezelf te beschermen. Maar eigenlijk hadden we dit nooit niet verwacht." Hij bleef lange tijd zitten in de rechtbank om het te laten bezinken. Hij liet aan ZEMBLA weten nog steeds vertrouwen te hebben in de afloop. "W e gaan deze zaak alsnog winnen. Daar heb ik geen twijfels over.”
Het Openbaar Ministerie ziet net als vader Remouchamps voldoende mogelijkheden om de zaak aan het Gerechtshof voor te leggen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.