Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Kamerdebat naar aanleiding van Zembla-uitzending over extreemrechts

15-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
448 keer bekeken
  •  
nazi2_persbericht
Er komt een debat in de Tweede Kamer over extreemrechts in Nederland. Een Kamermeerderheid stemde gisteren in met een voorstel van GroenLinks daarvoor. GroenLinks vroeg het debat aan na het zien van de Zembla-uitzending “Netwerk van haat
In de Zembla-uitzending “Netwerk van haat” zegt scheidend EU-coördinator terrorismebestrijding Gilles de Kerchove dat rechtsextremistische groepen op de terreurlijst thuishoren, waar ze nu nog niet staan. “Ik neem dit heel serieus”, reageerde Corinne Ellemeet van GroenLinks eerder op de uitzending. “Als hij dit zegt, dan moeten we hier in de Kamer over in gesprek gaan. Ik wil weten hoe de minister dit ziet.” Ellemeet vroeg het debat aan.

Kamermeerderheid wil plenair debat

Een ruime Kamermeerderheid steunde gisteren het verzoek van Ellemeet. Forum voor Democratie en de Boer Burger Beweging willen dat er ook over extreemlinks gesproken wordt. VVD, PVV, SGP en Groep van Haga stemden tegen een debat. SGP en VVD vinden dat het onderwerp prima in een van de commissiedebatten besproken kan worden.

Bekijk de uitzending "Netwerk van haat"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.