Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Inspectie grijpt in bij kunstgrasbedrijf KSP'

08-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
Kunstgras streep
De Inspectie Leefomgeving e Transport (ILT) heeft afgelopen donderdag kunstgrasbedrijf KSP uit Lelystad gesommeerd om een lading kunstgrasmatten terug te halen uit Duitsland. Ook kreeg het bedrijf officiële waarschuwingen. Dat meldt dagblad De Stentor
KSP legt de zogeheten Cruijjf Courts aan en verwijdert ze weer als ze zijn versleten. In de ZEMBLA-uitzending 'De kunstgrasberg' is te zien hoe de velden illegaal worden doorverkocht aan particulieren in onder meer Duitsland. Eigenlijk moet KSP zorgen dat de velden worden gerecycled.  
Fragment uit 'De kunstgrasberg': 
Bedrijf: 'we wisten niets van meldingsplicht'
Volgens De Stentor kreeg KSP officiële waarschuwingen over export van kunstgras: "Het bedrijf zou ‘incidenteel’ kunstgras naar het buitenland exporteren, maar wist volgens de inspectie niet van een meldingsplicht voor dit soort transporten."
KSP-directeur Joost Sweep zegt in De Stentor verrast te zijn over de officiële waarschuwing van de inspectie, omdat de dienst tijdens een controle gezegd zou hebben dat alles er goed uitzag bij het bedrijf en dat ze van de inspectie hulp krijgt om in het vervolg de juiste formulieren in te vullen. 
De kunstgrasberg
In 'De kunstgrasberg' is ook te zien dat de kunstgras recyclingbedrijven Vink in Barneveld en TUF in Dongen al jaren regels overtreden. De gemeente Dongen heeft aangekondigd in te grijpen bij TUF en in Gelderland volgde een spoeddebat over het bedrijf Vink en de rol van gedeputeerde Conny Bieze in het dossier.
Kijk de uitzending 'De kunstgrasberg'
Bieze overleefde het spoeddebat. Er werd een motie aangenomen om te kijken hoe recycling van kunstgras beter kan. In Dongen wil de gemeente echt een einde maken aan de illegale opslag van kunstgrasmatten bij het bedrijf TUF. Lees daarover meer in het volgende artikel:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.