Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Aydin C. doorbreekt zwijgen en schrijft boek vanuit gevangenis: ‘ik ben onschuldig’

28-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
ayden-c-ik-ben-de-pestkop-van-amanda-todd-niet
Hij schreef ooit een brief aan RTL, maar tijdens de rechtszaak zweeg Aydin C. in alle toonaarden. Nu doorbreekt hij dat zwijgen, stelt het Brabants Dagblad. De voor aanranding, afpersing, chantage en grooming veroordeelde Tilburger schreef volgens de krant 661 pagina’s aan beide zijden vol. De hoofdverdachte in de Amanda Todd-zaak smokkelde zijn boek via een andere gedetineerde naar buiten. Volgens het BD verschijnt het boek ‘Ik spreek’ online.
C. werd begin dit jaar veroordeeld tot een celstraf van tien jaar en acht maanden voor onder meer het aanranden, verleiden van 34 meisjes via de webcam. De zaak van de Canadese tiener Amanda Todd die zelfmoord pleegde, moet nog behandeld worden. C. is hoofdverdachte in deze zaak en een uitleveringsverzoek van Canada is al gehonoreerd . Wanneer de uitlevering plaatsvindt, is nog onbekend.
De dood van Amanda Todd
Kijk de uitzending terug: ' De dood van Amanda Todd '
'Politiegesjoemel'
In ‘Ik spreek’ zou C. volgens het BD een derde deel besteden aan de Todd-zaak. De Canadese tiener pleegde in 2012 zelfmoord na pesterijen die volgden toen een foto van haar borsten via online kanalen werd verspreid. C. zou daar volgens justitie schuldig aan zijn. Hij zou het meisje jarenlang hebben achtervolgd en afgeperst via internet. In ‘Ik spreek zegt C. dat hij onschuldig is en dat justitie steken heeft laten vallen. Hij spreekt volgens het BD in zijn online boek over ‘politiegesjoemel’ en ‘onbekwame rechters’.
Het OM heeft het boek niet gelezen en voelt niet de noodzaak om te reageren op de aantijgingen. De advocaat van C., Robert Malewicz, laat aan Omroep Brabant weten dat hij niet op de hoogte was van het boek. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.