Wil jij je ook inzetten voor een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving? Kom bij ons werken!

Kennismaken met... Jimmy ten Brink, front-end developer

  •  
26-04-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
305 keer bekeken
  •  
bnnvara_medewerkers-440_edit

"Wat ik zo uniek vind aan BNNVARA is de sfeer waarin iedereen gelijkwaardig wordt behandeld en waarin er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën. Of het nu gaat om een nieuw programma, een website of een applicatie: iedereen wordt aangemoedigd om zijn, haar of diens creativiteit te uiten en bij te dragen aan een beter BNNVARA."

Maak kennis met: Jimmy ten Brink, front-end developer

Hoe ben je bij BNNVARA terechtgekomen? 
Ik ben in 2012 na mijn studie begonnen bij - toen nog- BNN. Ik wilde heel erg graag bij BNN werken omdat ik de tv-programma’s altijd erg leuk vond. Programma’s als 3 op Reis, Proefkonijnen, Ranking the stars en Loverboys waren mijn favorieten. Het was ook mijn eerste echte baan waar ik op solliciteerde. Na mijn gesprek kreeg ik gelukkig meteen een aanbod en mocht ik zelf de websites bouwen van de programma’s waar ik graag naar keek. Twee jaar later gingen we fuseren met de Vara en werden we BNNVARA, daar werk ik nu al een tijd met veel plezier!  

Waarom werk je bij BNNVARA?
Ik vind dat BNNVARA mooie tv-programma’s (en natuurlijk websites) maakt. De programma’s maken vaak onderwerpen bespreekbaar, zijn actueel en kunnen een grote impact hebben. Ik vind bijvoorbeeld het nieuwe programma van Floortje Dessing, Floortje gaat mee, heel erg goed. Het programma biedt inzicht in de verschillende verstandhoudingen tussen mens en dier in andere landen, wat ons perspectief verbreedt en ons bewust maakt van de diversiteit aan culturen en gebruiken. Het laat ons zien dat er ook in Nederland nog ruimte is voor verbetering in de relatie tussen mens en dier, terwijl het tegelijkertijd ook laat zien dat we het niet slecht doen in vergelijking met andere landen.  Wat ik zo uniek vind aan BNNVARA is de sfeer waarin iedereen gelijkwaardig wordt behandeld en waarin er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën. Of het nu gaat om een nieuw programma, een website of een applicatie: iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar creativiteit te uiten en bij te dragen aan een beter BNNVARA.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Mijn werkdag bij BNNVARA begint altijd met het opstarten van mijn laptop en het halen van een kop koffie! Als front-end developer werk ik nauw samen met mijn team om ervoor te zorgen dat de websites van BNNVARA optimaal functioneren en er aantrekkelijk uitzien voor de bezoekers. Op mijn afdeling werken we volgens de SCRUM-methode, wat betekent dat we onder andere dagelijks om half 10 een stand-up hebben. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de voortgang van onze werkzaamheden, waarbij we aangeven waar we eventueel hulp nodig hebben of waar we anderen kunnen ondersteunen bij hun taken. Na de stand-up begin ik met programmeren, en werk ik door tot aan de lunch. Afhankelijk van de dag hebben we daarna een vergadering op kantoor, of als we thuis werken, kan ik gewoon mijn focus op het programmeren houden.  

Wat vind jij het leukst aan werken bij BNNVARA?
Er is binnen BNNVARA veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Ik vind het mooi dat ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie. Daarnaast heb ik in mijn werk vaak te maken met uitdagingen op het gebied van programmeren.  

Welke kwaliteiten maken jou perfect voor deze functie?
Ik denk dat je creatief moet zijn om dit werk te kunnen doen. Daarnaast kan ik goed omgaan met deadlines, waar ik regelmatig mee te maken heb.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots op de architectuur waarop de BNNVARA-website is gebouwd. Daarnaast ben ik ook heel trots op ‘Droomreis’: onze nieuwe audio-ervaring, waarbij je door 3 op Reis-presentatoren wordt meegenomen naar de mooiste plekken over de hele wereld. Dit was een grote uitdaging omdat we te maken hadden met verschillende omgevingen waar het op moest werken (Android, iOS en desktop). Ik ben er heel trots op dat dit is gelukt!

Lijkt het je ook leuk om bij het Data, Innovatie en Development-team van BNNVARA aan de slag te gaan? Stuur een mail naar onze recruiter via ingrid.leckie@bnnvara.nl. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.