Wil jij je ook inzetten voor een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving? Kom bij ons werken!

Kennismaken met... Boris Baan, redacteur

  •  
28-04-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
672 keer bekeken
  •  
aa

"Het leukste aan werken bij BNNVARA is dat ik elke dag weer iets nieuws leer. Van schaken tot milieubescherming en van de verkiezingen tot aan de dragscène. Je kunt je helemaal verdiepen in iets waar je eerst misschien nog wel niets van wist. Maar het allerleukste is de gezelligheid op de redacties, het is hard werken, maar ook mega gezellig met mijn collega’s."

Maak kennis met: Boris Baan, redacteur bij Khalid & Sophie

Wat doe je bij BNNVARA? 
Ik ben (actueel) redacteur bij Khalid & Sophie. Dat houdt in dat ik samen met mijn collega’s het eerste onderwerp van de uitzending maak, het onderwerp over het nieuws van de dag.

Hoe ben je bij BNNVARA terecht gekomen?
Twee jaar geleden begon ik als stagiair bij de communicatieafdeling van BNNVARA. Daar kwam ik erachter wat voor een fijne plek het is om te werken en wilde ik graag aan de slag als maker. Gelukkig was er zoiets als de Academy en heb ik me daarvoor aangemeld na mijn stage. Ik mocht een half jaar lang alles leren over redactie en productie op de radioafdeling.

Waarom werk je bij BNNVARA?
BNNVARA heeft al enorm veel belangrijke en baanbrekende programma’s gemaakt. Ik wil graag bijdragen aan een inclusievere maatschappij en items maken die ons vooruit helpen. Het zien van jezelf op televisie is niet voor iedereen weggelegd, maar kan wel levensveranderd zijn. Daarom wil ik er alles aan doen om iedereen zich gerepresenteerd te laten voelen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Mijn dag begint met het lezen van de kranten. Als ik dan op de redactie aankom bespreken we wat hét nieuws van de dag vinden voor Khalid & Sophie. Vervolgens gaan we bellen om de leukste en beste gast binnen te halen. Zodra dat rond is houden we een uitgebreid voorgesprek met de gast om een zo mooi en informatief mogelijk gesprek te houden. Ondertussen gaat één van ons ook aan de slag met beeld, zodat de studio er mooi uit ziet en we het gesprek kunnen versterken met bewegend beeld. Daarna bespreken we met de samensteller en Khalid of Sophie hoe we het gesprek het beste kunnen voeren. Dan hebben we om 17.00 uur de repetitie en nemen we de hele uitzending door. Zodra dat klaar is ontvang ik de gast van die avond en bespreken we alles wat er straks op het programma staat nog een keertje. Dan zit één van ons tijdens de uitzending bij de regie, om te zorgen dat de juiste foto op het juiste moment op de schermen staat in de studio. Na afloop praten we na met elkaar en met de gasten en proosten we op een mooie uitzending.

Wat vind je het leukst aan werken bij BNNVARA?
Het leukste aan werken bij BNNVARA is dat ik elke dag weer iets nieuws leer. Van schaken tot milieubescherming en van de verkiezingen tot aan de dragscène. Je kunt je helemaal verdiepen in iets waar je eerst misschien nog wel niets van wist. Maar het allerleukste is de gezelligheid op de redacties, het is hard werken, maar ook mega gezellig met mijn collega’s.

Welke kwaliteiten maken jou perfect als redacteur?
Ik zou mezelf niet perfect noemen, ik denk dat ik bereid ben om hard te werken en elke dag alles eruit te halen wat erin zit. En ik hoop dat ik altijd met een positieve en frisse blik naar een onderwerp kijk.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots op het gesprek dat we laatst hebben gevoerd met dragqueens. Zij krijgen steeds meer te maken met geweld en daar moet echt wat tegen gebeuren. Ik vond het een eer en super waardevol om daar aandacht aan te besteden op nationale televisie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.