Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vroege Vogels TV | 28 mei 2022 | Loonse en Drunense Duinen

24-05-2022

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen is een van de grootste stuifzandgebieden van Europa. Met zonsopkomst zien we roodborsttapuiten, torenvalken en andere vroege vogels in deze Brabantse Sahara. We lopen mee met een schaapsherder en haar Kempische heideschapen die het natuurgebied beheren. En we liggen aan de voet van een ondergestoven eik oog in oog met een mierenleeuw. In het moerasgebied grenzend aan het stuifzand lokken boomkikkers een vrouwtje, en zijn de medicinale bloedzuigers op jacht. In de avond komen de dassen uit hun burchten, op zoek naar eten voor hun jongen.

Vroege Vogels TV over de Loonse en Drunense Duinen is zaterdag 28 mei 2022 om 19.50 uur te zien op NPO 2! De herhalingen zijn elke zaterdagochtend om 8.00 uur. Lees meer over de uitzending in de volgende artikelen:

Boomkikkers uit de Brand

Het gaat goed met de das in de Loonse en Drunense duinen

Schapen onderhouden de 'Sahara van Brabant'

Achter de Schermen: Zingend over de hei en dansend in een poel

Wil je weten welke natuurgebieden TV bij jou in de buurt heeft bezocht? Kijk dan op de interactieve Kaart!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar