Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vroege Vogels TV | 29 oktober 2021 | Beekdal van Westerwolde

28 okt 2021

Vroege Vogels strijkt neer in het Beekdal van Westerwolde, waar de vogeltrek in volle gang is. Vinken, graspiepers, kolganzen, de rode wouw en nog veel meer soorten komen over het boerenland gevlogen. Hier in het oosten van Groningen proberen ze het eeuwenoude kleinschalige cultuurlandschap te behouden en te herstellen. Terug naar het landschap waar zandruggen, oeroude bossen, kleine heidevelden en vochtige graslanden elkaar afwisselen. Willemijn Veenhoven ziet hoe waardevol het oude boerenlandschap is voor de allerkleinsten. En Menno Bentveld volgt met de kano de stroom van de beek en daarmee de trek van de mysterieuze paling.

Vroege Vogels TV over het  Beekdal van Westerwolde is vrijdag 29 oktober 2021 om 19.50 uur te zien op NPO 2! Lees meer over de uitzending in de volgende artikelen:

Loopkevers tussen de landbouw op de Westeresch

De Ruiten Aa: kronkelende ruggengraat van Westerwolde

Vogeltrek in het najaar van Westerwolde

Achter de Schermen: Spetterende ervaring in Westerwolde 

Luister ook naar de radioreportage: Westerwolde een goed bewaard geheim

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar