Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vroege Vogels TV | 9 oktober 2020 | Dollard

08-10-2020

In het uiterste noordoosten van Groningen komen zoet en zout water samen in de Dollard. Het resultaat is een spectaculair natuurgebied met een ongekende rijkdom aan vogels en andere dieren. Willemijn staat oog in oog met een van de grootste roofdieren van ons land en Menno helpt bij het ringen van een van de meest bedreigde roofvogels in Nederland. Verder zien en horen we hoe belangrijk dit gebied is voor de prachtige kluut. En waarom wordt hier eigenlijk zoveel onderzoek naar zeehonden gedaan? Het had een haar gescheeld of we waren deze rijkdom verloren, want de Dollard ging in de jaren zeventig bijna ten onder. En ook vandaag de dag wordt er gestreden om het gebied voor de toekomst te behouden.
 

Vroege Vogels over de Dollard: vrijdag 9 oktober 2020 om 19.50u op NPO2!

Lees meer in de volgende onderwerpen:
 

Oog in oog met de zeehond
 

Laatste reddingsboei voor de grauwe kiekendief
 

Kluuteiland zorgt voor zeldzaam succes
 

Achter de Schermen: Slikslee naar het einde van de wereld 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties

sytse tjallingii
sytse tjallingii10 okt. 2020 - 19:16

Ik heb van mei tot okt 1969 een doctoraal onderzoek aan de kluten in de Dollart gedaan en in 1973-1975 actief meegedaan aan de strijd om de Dollart te behouden. Er is een klein fragment in deze aflevering van Vroege Vogels waarin ik (met baard) uitleg wat dat binnendijks kanaal inhoudt. Ik heb nog wel aanvullingen met fotos en grafieken als jullie dit willen wil ik graag bijdragen.

1 Reactie
vroegevogels
vroegevogels15 okt. 2020 - 11:50

Beste Sytse, Dit kun je het best naar ons mailen via vroegevogels(at)bnnvara.nl dan komt het bij de goede redactie terecht. Vriendelijke groet, Webredactie Vroege Vogels