Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zuivelhoudersorganisatie stapt uit gesprekken over landbouwakkoord

  •  
20-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
480 keer bekeken
  •  
koereiger-koe---willemdewolf

© Fotograaf: WillemdeWolf

Zuivelhoudersorganisatie Dutch Dairymen Board (DDB) stapt uit het overleg dat moet leiden tot een landbouwakkoord. De branchevereniging zegt geen vertrouwen meer te hebben in de huidige plannen van de overheid. Tegelijkertijd ziet de organisatie de verkiezingszege van BBB in de Provinciale Staten en bij de waterschappen als een "politieke aardverschuiving" die tot ander beleid kan leiden.

Niet binnen huidige kabinetsbeleid

DDB zegt de nieuwe Statenleden en Eerste Kamer niet in de weg te willen zitten door een akkoord te sluiten binnen de grenzen van het huidige kabinetsbeleid, zeggen bestuurders Sieta van Keimpema en Jan Aantjes. Zo'n akkoord zou de politici in een "onmogelijke positie brengen".

"Geen perspectief"

Daarnaast zien ze niets in de randvoorwaarden en eisen die het kabinet stelt omdat dat "geen perspectief biedt aan de melkveehouderij". "Een landbouwakkoord dat naar onze mening onder een verkeerd gesternte tot stand is gekomen, daardoor onherstelbare schade toebrengt aan onze leden en de landbouw zonder dat er zicht is op perspectief, neemt geen zorgen bij boeren weg en maakt iedereen die daar zijn handtekening onder zet medeverantwoordelijk voor de gevolgen."

Landbouwakkoord

Dutch Dairymen Board schoof aan bij één van de zes sectortafels die werken aan een landbouwakkkoord. Naast die organisatie zitten ook onder andere LTO en Agractie aan de sectortafel voor melkvee- en kalverhouders. Er zijn nog vijf andere sectoren die over het landbouwakkoord praten, zoals de varkenshouderij, de pluimveesector en de akkerbouw en bollenteelt.

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.