Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zuiden Duitsland lijdt onder muggen

  •  
30-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
mug_02.jpg
Nederlanders die snel door muggen worden gestoken, kunnen het zuiden van Duitsland beter mijden. In de deelstaten Beieren, Baden-Württemberg, Hessen en Rijnland-Palts is het volgens de autoriteiten een ,,uitzonderlijk steekmuggenjaar''. De bewoners van het noorden en oosten van het land hebben door de droge en warme zomer veel minder last van de insecten. ,,Er zijn daar weinig plassen en meertjes waarin de larven zich kunnen ontwikkelen'', zegt Heidrun Nolte van een natuurbeschermingsorganisatie in de noordelijke havenstad Bremen.
De medewerkers van een regionale bestrijdingsorganisatie in Zuid-Duitsland zijn bijna dag en nacht in touw om met een biologisch middel de larven langs de Rijn tussen Bingen en Sasbach/Kaiserstuhl te vernietigen. Alleen al in juni is 7500 hectare, ongeveer 10.000 voetbalvelden, op die manier bewerkt. Eind juli kon dat worden overgedaan. Het waterpeil van de Rijn was door de vele regen zo gestegen dat weilanden en andere gebieden waar de muggen hun eitjes hadden gelegd, overstroomden. Door het water konden de eitjes uitkomen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.