Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zogende vos met jongen | Zelf Geschoten

  •  
04-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
232 keer bekeken
  •  

Meestal krijgt een vos maar vier of vijf jongen, maar dit is een groot nest. Maar liefst zeven jongen zogen bij moedervos. Wat een drukte! Ze heeft het er maar druk mee... Gefilmd in de Amerongse Bovenpolder door Astrid Kappers.

Spelende welpen 

Astrid Kappers filmde eerder deze vos, die haar acht jonge welpen goed in de gaten houdt. De welpen spelen met elkaar en "vechten" om te oefenen voor later.

Vos in de podcast

Moet je de vos nou slim of sluw noemen? En wat is zijn plek in de Nederlandse natuur, waar de vos de regelrechte vijand is van weidevogels? In aflevering 12 van de podcast ‘Vroege Vogels en andere dieren’ delen Amsterdamse stadsecoloog Sasja Voet en boswachter Mark Kras van Hollands Duin hun voorliefde voor de vos met bioloog Auke-Florian Hiemstra en Vroege Vogel Anneke Naafs.

Meer over:

zelf geschoten, vos
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.