Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Zet ook de knop om’ campagne hernieuwd voor energiebesparing

  •  
17-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
Verwarming

© Pixabay

Vandaag herstart de ‘Zet ook de knop om’ campagne met nieuwe energiebesparingstips. Hiermee hoopt de campagne het bewustzijn te verhogen om meer energie te besparen.

Meer besparen 

Minister Rob Jetten: “Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is er flink bespaard door Nederlanders. Gasverbruik is met ruim een kwart afgenomen en elektriciteit is zo’n 5% gedaald. Met name op elektriciteitsverbruik ligt de uitdaging om de komende maanden de besparing te verdubbelen. Met deze campagne-herstart willen we doorpakken met het besparen van energie en mensen verder helpen energiekosten te verminderen.”

Tips 

Met de herstart zal de campagne nóg vaker te zien zijn met advertenties op radio en tv, in dagbladen, op websites en op social media. Besparingstips richten zich nu op energie besparen in de wintermaanden, zoals de tips: 

- Thermostaat op maximaal 19 graden overdag en 15 graden in de avond (vloerverwarming 17 graden in de avond)
- Maximaal 5 minuten douchen
- Ledverlichting installeren
- Voor bedrijven: deuren sluiten om warmte binnen te houden en de klimaatinstallatie zuiniger instellen

Kleine tips

Ook zijn er nieuwe kleine tips zoals: waterbesparende douchekoppen, radiatorfolie, naden en kieren dichten, gordijnen ’s avonds dicht en wassen op lagere temperaturen met volle trommel

Begin april is de campagne gestart om mensen bewust te maken van de noodzaak energie te besparen door de stijgende energiekosten en energieschaarste als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Een meerderheid van de mensen zegt al energiebesparende maatregelen genomen te hebben of is dit van plan, zowel voor de korte termijn (79%) als voor de lange termijn (60%).

Bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.