Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zelf Geschoten: lieveheersbeestjes, een ijseend en moeflons op de Veluwe

  •  
27-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Deze week in Zelf Geschoten onder andere parende lieveheersbeestjes, een ijseend met jeuk, moeflons met lammetjes op de Veluwe en een ijsvogel wiens oog groter is dan zijn maag.
Moeflon
De moeflon is een klein, bruinrood wild schaap dat de voorouder is van het tamme schaap. De mannetjes hebben grote, naar achteren gekrulde horens die tot wel 85 centimeter lang kunnen worden. Normaal gesproken leven ooien en lammeren in kleine groepjes bij elkaar, gescheiden van de mannetjes: alleen in de bronsttijd komen ze bij elkaar. De moeflon kwam in de 17e eeuw in Europa alleen voor op Corsica en Sardinië, en is in de eeuw erna in Nederland uitgezet. Op de Veluwe leven inmiddels ongeveer 300 dieren, en sinds kort leeft er ook een kleine populatie in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
Bekijk hier onze eerdere reportage over de moeflons op de Veluwe.

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor