Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeehond in 'banaanhouding' | Zelf Geschoten

  •  
07-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1431 keer bekeken
  •  

De vacht van de zeehond is goed geïsoleerd, behalve de kop en flippers. Om die warm en droog te houden, tilt de zeehond ze op. Dat is de typische ‘banaanhouding’ die je ziet.  Deze gewone zeehond is gefilmd door Kirsten Brouwer.

Meest voorkomende zeehond 

De gewone zeehond is de meest voorkomende zeehond in Nederland en het is wereldwijd ook een veelvoorkomende soort.

zeehondenpup_op_het_strand_58ab7cb6ec90a_medium-1

Zeehondenpup op het noordzeestrand van Terschelling

© Greien218

Twee soorten zeehonden

Op een willekeurige zandplaat liggen de twee verschillende soorten zeehonden lekker te zonnen. Langs de Nederlandse kust leven de gewone zeehond en de grijze zeehond en die lijken best veel op elkaar. Kan jij ze uit elkaar houden? Als je weet waar je op moet letten, is dat een fluitje van een cent. Richt je verrekijker maar eens op hun neusgaten. 

In onderstaand weetje hebben we de belangrijkste verschillen in uiterlijk tussen de gewone zeehond en grijze zeehond voor je op een rijtje gezet in drie overzichtelijke platen.

Meer over:

zeehond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.