Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wonen in een piramide

  •  
31-07-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
piramide_01.jpg
Een compacte stad als oplossing voor de vele milieu- en fileproblemen. Architect Aad Breed ontwikkelde de zogenaamde piramidestad, waar mensen niet alleen kunnen wonen, maar ook kunnen werken. En dan kunnen ze de auto laten staan. Ander belangrijk voordeel is dat een piramidestad met 100.000 inwoners niet meer dan een vierkante kilometer aan bouwgrond nodig heeft, dus blijft er uiteindelijk meer ruimte over voor natuur.
De stad heeft een pleinenstructuur. In een stad met honderdduizend inwoners is er ruimte voor honderd pleinen van 81 bij 81 meter. Volgens Breed kan ieder plein zijn eigen architectuur krijgen. Rond de pleinen kunnen telkens zo'n driehonderd woningen worden gepland in vier tot veertien lagen, elk met ruimte voor een balkon, erker of tuin. De piramidevorm van de stad draagt er eveneens aan bij dat vanuit alle woningen vrij zicht is op de omgeving.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor