Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wolven, raven en gieren vergiftigd aangetroffen in Italië

  •    •  
20-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
214 keer bekeken
  •  
wolf

© Jolanda Groeneveld

Zeker negen wolven zijn in een week tijd dood gevonden in een bekend nationaal park in Italië. Het park vermoedt dat de dieren zijn vergiftigd door boeren. Ook drie gieren en twee raven werden dood aangetroffen.

Vergiftigd lokaas

Het politieonderzoek loopt nog, maar in een verklaring zegt het nationale park Abruzzo, Lazio en Molise dat het erop lijkt dat er vergiftigd lokaas voor de dieren was achtergelaten. "De ontdekking in de afgelopen dagen van aas, ondergedompeld in chemicaliën, laat weinig twijfel bestaan", staat in de verklaring. Het park suggereert dat een kleine groep boeren achter de vergiftiging zou zitten en dringt aan op een zware straf.

Gevangen beer

Het samenleven van mensen en wilde dieren is in Italië al langer een gevoelig onderwerp. Vorige maand kwam een Italiaanse jogger om het leven door een aanval van een beer. De autoriteiten namen het dier vervolgens gevangen.

Dierenactivisten eisen de vrijlating van de beer en zijn naar de rechter gestapt. De rechtbank doet naar verwachting volgende week uitspraak in de zaak.

Bron: ANP

Meer over:

wolf, gier, raaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.