Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurfilm 'WOLF' in de bios

  •  
11-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5076 keer bekeken
  •  

In ons land lopen op dit moment enkele tientallen exemplaren rond. Na afwezigheid van ruim 150 jaar is de wolf terug in ons land. Komende week gaat de langverwachte film over het grote roofdier in première. Regisseur Cees van Kempen volgt in ‘WOLF’ de terugkeer van het dier vanuit Oost-Duitsland naar Nederland.

Scout

Vier jaar lang hebben Cees van Kempen en zijn team doorgebracht in de bossen van Duitsland en Nederland om wolven te filmen. In totaal meer dan 1000 dagen. Het is nogal een klus om deze schuwe dieren in alle levensstadia te filmen. Hoofdpersoon in de film is Scout. Een wolf die vanuit zijn Duitse nest wordt gefilmd tot aan zijn volwassenwording. Van de trek naar de Veluwe tot het moment dat Scout zelf een eigen nest met pups heeft.

Wolf in de sneeuw

Wolf in de sneeuw

© Cees van Kempen

Vier paartjes

Uit de meest recente cijfers van BIJ12 blijkt dat nu zo’n 15 wolven een territorium hebben gevonden in Nederland. Hiervan zijn vier paartjes. Verder zijn dit jaar nog minstens 11 zogeheten ‘zwerfwolven’ door ons land getrokken. Vrijwel al deze dieren zijn afkomstig van roedels in Duitsland en Oost-Europa. Alleen in Noord-Brabant liep een tijdje een wolf rond, die uit Centraal-Europa komt.

wolf

Wolvenroedel

© Fotograaf Cees van Kempen

Terugkeer

Cees van Kempen maakte eerder de tv-serie ‘De Terugkeer van’, met films over ijsvogel, bever en torenvalk. Vorig jaar kwam zijn film uit over het nieuwe natuurgebied de Marker Wadden. 

Cees van Kempen

Cees van Kempen

© Cees van Kempen

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.