Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wespspin wikkelt prooi in | Zelf Geschoten

  •  
11-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
675 keer bekeken
  •  

Deze wespspin heeft een drukke ochtend. Er zijn twee prooien gevangen in het nest. In de video is te zien hoe de spin een van de prooien inpakt in spinnenrag. De video is van Gonda Versteeg.

De wespspin, ook wel tijgerspin genoemd, lijkt met haar opvallende geel-zwarte strepenpatroon wel uit te schreeuwen: "Pas op, ik ben giftig!" Maar het is allemaal bluf. Deze spin is niet giftig. Wel heel groot: met vijftien mm. is het een van de grootste Europese spinnen. Het mannetje is een stuk onopvallender, dofbruin van kleur en kleiner.

Het web van de wespspin zit laag bij de grond, en dat is niet zonder reden. Ze heeft het namelijk vooral gemunt op sprinkhanen. Als er eentje in het web vast komt te zitten, gaat de spin snel over tot actie en wikkelt de prooi in.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.