Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Wespspin wikkelt prooi in | Zelf Geschoten

  •  
11-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
658 keer bekeken
  •  

Deze wespspin heeft een drukke ochtend. Er zijn twee prooien gevangen in het nest. In de video is te zien hoe de spin een van de prooien inpakt in spinnenrag. De video is van Gonda Versteeg.

De wespspin, ook wel tijgerspin genoemd, lijkt met haar opvallende geel-zwarte strepenpatroon wel uit te schreeuwen: "Pas op, ik ben giftig!" Maar het is allemaal bluf. Deze spin is niet giftig. Wel heel groot: met vijftien mm. is het een van de grootste Europese spinnen. Het mannetje is een stuk onopvallender, dofbruin van kleur en kleiner.

Het web van de wespspin zit laag bij de grond, en dat is niet zonder reden. Ze heeft het namelijk vooral gemunt op sprinkhanen. Als er eentje in het web vast komt te zitten, gaat de spin snel over tot actie en wikkelt de prooi in.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.