Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wegwaaiende nijlganzen | zelf geschoten

  •  
22-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2668 keer bekeken
  •  

"Net uit het ei en dan op zo'n winderige dag door het gras moeten lopen is een hele klus", schrijft Thea Bezemer.

Nijlganzen kunnen het hele jaar door broeden. Meestal hebben ze twee broedsels per jaar met 6 tot 9 eieren. Toen Thea Bezemer ze met een zoomlens in de verte filmden, vond ze het raar dat de andere ouder en de andere kuikens er niet bij waren. Maar gelukkig zat de andere nijlgans nog op het nest in de boom.

Exoot

De nijlgans is wereldwijd geen bedreigde vogel. De nijlgans staat in Europa op de lijst van de invasieve exoten. Dat betekent dat ze niet beschermt zijn onder de wet van natuurbescherming. Daardoor mogen de nijlganzen in opdracht van de provincie gewoon bestreden worden. Omdat de nijlganzen exoten zijn monitoort de Vogelbescherming Nederland of het goed met ze gaat en of ze geen bedreiging vormen voor andere vogelsoorten. Tot nu toe gaat het goed.

Meer over:

nijlgans
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.