Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Waddenserie: stuifkuil

  •  
11-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zand dat weggeslagen is bij Hollum komt op oost Ameland weer terecht, hierdoor wandelt het eiland langzaam naar het oosten. Deze wandeling wordt toegejuicht en zelfs een handje geholpen door de aanleg van stuifkuilen.
Een stuifkuil is een gat in het duin, waardoor het zand de kans heeft verder het land in te waaien. Volgens Richard heeft dat twee grote voordelen: het binnenland wordt hierdoor langzaam hoger waardoor het met de zeespiegel meestijgt en het kalkrijke zand zorgt voor een grotere biodiversiteit in de natuur. 
Niet iedere eilandbewoner is blij met het doorsteken van duinen, die duinen zijn er namelijk ter bescherming en bovendien zijn ze ooit opgeworpen door vele handen van de eilanders zelf. 
Één van die harde werkers is Karel van de Geest. Langs de hele kust heeft hij helmgras gepland, duizenden bosjes, rij na rij en bij hem doet het doorsteken dan ook pijn. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.