Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Voorstel voor wet die huisdieren beter beschermt tegen dierenbeulen

  •  
04-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
377 keer bekeken
  •  
Zwerfhond

© Zwerfhond. Bron: Pixabay

De huidige wet- en regelgeving is niet goed genoeg om huisdieren te beschermen tegen dierenbeulen. Dat vinden regeringspartij VVD en oppositiepartij PvdD. Liberaal Kamerlid Erik Haverkort en parlementariër Frank Wassenberg van de dierenpartij willen dat dierenmishandelaars een levenslang verbod op het houden van huisdieren kunnen krijgen.

Daarnaast moet de handel en import in doorgefokte viervoeters bij wet worden verboden en dienen katten massaal te worden gechipt.

Daarover wordt later deze maand gedebatteerd in de Tweede Kamer, maar beide partijen nemen in een ’dierendagakkoord’ alvast een schot voor de boeg. Zo is er nog handel in honden en katten die in Nederland niet gefokt mogen worden, maar vanuit het buitenland nog altijd naar Nederland komen. "Dat moet aan banden worden gelegd", vinden de Kamerleden. Ook het massaal chippen van katten kan veel leed voorkomen, menen Haverkort en Wassenberg.

Bron: ANP

Meer over:

dierenbeul, huisdier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.