Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verlenging kikkerdriltelling levert driehonderd extra meldingen op

  •  
11-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
kikkerdril_5e6a5a8abab2c_large

Kikkerdril

© DeBiezen

De verlenging van de landelijke kikkerdriltelling heeft nog eens driehonderd extra meldingen opgeleverd, daarmee is het totaal opgelopen tot negenhonderd waarnemingen. De telling werd eind maart verlengd tot tweede paasdag omdat het eerder op veel plekken nog te koud was voor de kikkers om zich voort te planten. "Goed dat we doorgezet hebben", zegt een woordvoerder van natuurbeschermingsorganisatie RAVON.

Verspreid door het land

Kwamen de meldingen in de eerste weken vooral uit het zuiden, in de verlenging liep het aantal meldingen uit de noordelijke provincies en uit Noord- en Zuid-Holland op, aldus de woordvoerder. En ook op maandag, de laatste dag, kwamen er nog zo'n zeventig meldingen binnen.

Meer publiciteit

Eerder meldde RAVON dat in voorgaande jaren gemiddeld zo'n vierhonderd keer kikkerdril werd geteld. Dat er dit jaar meer geteld wordt geeft volgens de natuurbeschermingsorganisatie niet aan dat er perse meer kikkerdril is, maar dat dit waarschijnlijk komt doordat er meer publiciteit is voor de telling.

Hoe gaat het met de kikker?

De kikkerdriltelling is in het leven geroepen om een beeld te krijgen hoe het gaat met de populatie van kikkers en andere vijverdieren. In totaal werden tijdens deze editie van de telling zo'n zesduizend kikkerdrilklompen geteld, aldus RAVON.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.