Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van bronstige herten tot prachtige vinken | Nu in de Natuur

  •  
05-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2168 keer bekeken
  •  
headerfoto nuindenatuur 5 10 2022

Van bronstige herten en koud douchen tot prachtige vinken. De nieuwste reels zijn nu op onze Instagram te zien!

Hieronder volgt een overzicht van onze natuurfilmpjes op Instagram Reels:

Bronsttijd 

Het begin van de herfst betekent bronsttijd voor het edelhert! Door middel van burlen laten de mannetjes aan de vrouwtjes horen dat ze een geschikte partner zijn. Vervolgens kan een mannetje door te flemen ruiken of een vrouwtje vruchtbaar is. Bij flemen wordt de tong uitgestoken en daarna tegen een reukorgaan in de mond gehouden. Soms loopt het tijdens de bronsttijd uit op een spectaculair gevecht. De bronsttijd is het best te zien en horen op de Veluwe of in de Oostvaardersplassen.

Koud douchen

Door de hoge gasprijzen douchen steeds meer mensen koud. Voor ons reden drie verschillende dieren die een koude douche nemen te laten zien. Allereerst de steenuil, een kleine uil die zich vooral thuis voelt op het platteland. Ten tweede de tuinslak. Slakken zijn gevoelig voor uitdroging en zijn daarom vooral tijdens vochtig weer actief. Ten slotte de pimpelmees; een graag geziene tuingast.

Vechten

Dat de natuur lang niet altijd even vredig is zie je in deze reel! Bevers zijn erg territoriaal en verdedigen hun territorium vol overgave. Fazantenhanen en vliegende herten zijn echte kemphanen. Verliezen tijdens een gevecht kan namelijk betekenen dat er niet gepaard wordt met een vrouwtje.

Prachtige vinken

In Nederland komen de meest prachtige vogels voor, in deze reel laten we drie mooie vinkensoorten zien. De appelvink is een echte krachtpatser; met zijn sterke snavel breekt hij met gemak kersenpitten! De goudvink, waarvan het mannetje felrood gekleurd is, valt ondanks zijn verschijning niet erg op. Goudvinken zijn het best te herkennen aan de hand van hun ‘klagerige’ geluid. In distels zijn regelmatig putters te vinden. Met recht worden deze vogels daarom ook wel distelvinken genoemd. Ze zijn dol op de rijpe en onrijpe distelzaadjes.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.