Vroege Vogels

Tweede broedpaar visarend in de Biesbosch

  •  
25-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
visarend broedend

© Nest van de visarend in de Biesbosch

Nadat vorig jaar het allereerste visarend-paartje in Nederland heeft gebroed, is er nu al een tweede paar broedend gezien in de Biesbosch. Vorig jaar zijn er wel twee paartjes waargenomen in het natuurgebied, maar uiteindelijk kwam slechts één van beide paartjes tot broeden. 

Broedplaats

Het eerste paar zit in een boom, het tweede in een hoogspanningsmast. Boswachter Thomas van der Es van Staatsbosbeheer vertelt: " Nadat het vrouwtje van het eerste paar in de zogenaamde broedhouding is gezien, zag ik zojuist dat het vrouwtje van het tweede, nieuwe paar nu ook aan het broeden is. Dat is echt goed nieuws, en zo snel na het eerste broedgeval van de visarend van vorig jaar. Visarenden zijn heel trouw aan hun nestlocatie dus de kans is nu groter dat de visarend een blijvertje is voor de Nederlandse natuur."  
Bron: Thomas van der Es, Staatsbosbeheer
Eerder lieten we al beelden zien van de parende visarenden dit jaar , maar nu lijkt het erop dat beide visarend-paartjes aan het broeden zijn.

Visarend

Na het  succes van de grotere zeearend komt nu de visarend ook op in Nederland. De roofvogel heeft een lichte onderzijde en donkere bovendelen. 

Meer over:

broedpaar, visarend
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.