Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Parende visarenden in de Biesbosch

  •  
28-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
visarend_paring
Vandaag heeft boswachter Thomas van der Es (Staatsbosbeheer) in de ochtend de eerste visarend waargenomen in de Biesbosch. Twee uur later arriveerde ook de partner. In een hoogspanningsmast volgde meteen een paring en dat is een goed teken. Er ligt in deze mast nog een groot nest van vorig jaar maar er is toen niet succesvol gebroed.
Het aantal visarenden neemt de laatste jaren toe in Nederland en er zijn al verschillende broedpogingen ondernomen, zoals in de Oostvaardersplassen en de Biesbosch. In de Biesbosch wonen twee visarendparen. Ze hebben er nesten gebouwd en verblijven er gedurende de zomermaanden. In het voorjaar van 2016 bleek een van de paartjes te broeden en het jong is succesvol uitgevolgen. Dat was voor het eerst in Nederland.
Sindsdien houdt Staatsbosbeheer de visarenden nauwlettend in de gaten en hoopt voor dit jaar op wel twee broedparen in de Biesbosch.
Bron video: Thomas van de Es, Staatsbosbeheer

Meer over:

biesbosch, visarend
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.