Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

TV: ooievaars en zeldzame eikelmuis

18 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuut
Ooievaar in de wind

© Fotograaf: Leonphoto

Deze week in Vroege Vogels TV: Menno ziet een uiterst zeldzame eikelmuis en Milouska ringt een ooievaar. In de IJsselvallei laat het winterkoninkje van zich horen. En in de vogelzangcursus ‘Wat hoor ik?’ deze week: de merel.
De eikelmuis is een van de zeldzaamste muizen in ons land: er leven slechts enkele tientallen in het zuidpuntje van Limburg. Speciale nestkastjes bieden de eikelmuis in België een plek om te slapen. In Limburg zijn nu ook zulke kastjes opgehangen, in de hoop de voor ons land uiterst zeldzame eikelmuis te redden.
Eind jaren zestig was de ooievaar vrijwel verdwenen uit het Nederlandse landschap. Een herintroductieprogramma heeft er voor gezorgd dat er inmiddels weer 900 broedparen zijn. Een geweldig succes dus voor deze iconische vogel. Milouska helpt met ringen van een ooievaar.
Vroege Vogels TV, dinsdag 21 maart 2017 om 19.20 uur op NPO2.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.